Opis
Podręcznik do nauki zawodu technik handlowiec realizujący treści z zakresu 2. części kwalifikacji A.22 (Zarządzanie działalnością handlową). Kształci umiejętności związane z działalnością firmy handlowej (negocjacje handlowe, zawieranie umów, przyjmowanie i rozpatrywanie reklamacji). Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami i ćwiczeniami, które uczą wykorzystania teorii w praktyce.
Inne tego autora
Publikacja jest przeznaczona do nauczania przedmiotu ekonomika handlu. Ćwiczenia zawarte w zbiorze są tematycznie połączone z poszczególnymi rozdziałami bądź działami podręcznika Ekonomika handlu. Część 2. Oprócz ćwiczeń i zadań, w publikacji znajdują się także testy przygotowujące do egzaminu zawodowego....
21,09 zł
24,70 zł
Oszczędzasz: 3,61 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
,,Rachunkowość handlowa. Część 2" składa się z 16 rozdziałów. Przedstawia zagadnienia, takie jak: obrót towarowy i jego ewidencja, koszty działalności operacyjnej (handlowej) i ich ewidencja, pozostałe koszty i przychody operacyjne - ewidencja księgowa, koszty i przychody finansowe - ewidencja księgowa, straty i zyski nadzwyczajne - ewidencja księgowa, kapitały (fundusze) własne jednostek gospodarczych - ewidencja zmian w kapitałach, kapitały własne spółek akcyjnych, kapitały własne spółek z og...
32,63 zł
38,20 zł
Oszczędzasz: 5,57 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Publikacja jest przeznaczona do nauczania przedmiotu ekonomika handlu. Ćwiczenia zawarte w zbiorze są tematycznie połączone z poszczególnymi rozdziałami bądź działami podręcznika Ekonomika handlu. Część 2. Oprócz ćwiczeń i zadań, w publikacji znajdują się także testy przygotowujące do egzaminu zawodowego....
17,26 zł
20,20 zł
Oszczędzasz: 2,94 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Podręcznik do nauki zawodu technik handlowiec realizujący treści z zakresu 3 części kwalifikacji A.22 (Sporządzanie dokumentacji ekonomiczno-finansowej). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z prowadzeniem rachunkowości handlowej, metodami ustalania wyniku finansowego, metodami sporządzania planów rzeczowych i planów finansowych oraz opracowywaniem planów finansowych. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystani...
50,88 zł
53,10 zł
Oszczędzasz: 2,22 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
W wydaniu zmienionym dostosowano treści do programu nr 341[03]/MEN/2009.02.03. Omówiono zagadnienia, takie jak: znaczenie i organizacja handlu, funkcje i formy handlu detalicznego, punkt sprzedaży detalicznej, towary w handlu detalicznym, organizacja sprzedaży, formy handlu hurtowego, magazyny hurtowe i ich wyposażenie, organizacja działalności hurtowej, rola instytucji wspomagających działalność przedsiębiorstw handlowych, gospodarowanie majątkiem przedsiębiorstwa izasobami ludzkimi....
30,32 zł
39,30 zł
Oszczędzasz: 8,98 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Podręcznik polecamy uczniom technikum i szkoły policealnej do nauki przedmiotu gospodarka i rachunkowość przedsiębiorstw gastronomicznych, w zawodach: kelner, kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych oraz kucharz małej gastronomii....
28,13 zł
33,60 zł
Oszczędzasz: 5,47 zł
Cena sugerowana przez wydawcę