Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaTechnik żywienia i usług gastronomicznych
52819702509KS
-15%

Wyposażenie techniczne zakładów gastr...WSiP technikum

Witold Jastrzębski

Wydawnictwo:WSiP
Autor: Witold Jastrzębski
Liczba stron: 280
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2001
Format: 16.5x23.5cm
ISBN: 9788302071201
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788302071201
Wyposażenie techniczne zakładów gastr...WSiP
Cena sugerowana przez wydawcę:
46,70
39,89
Oszczędzasz: 6,81

Opis

Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II technikum o zawodzie technik żywienia, specjalizacja - żywienie zbiorowe oraz o zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Publikację polecamy także uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności oraz słuchaczom policealnego studium zawodowego o specjalności: żywienie zbiorowe.

Omówiono w niej budowę i działanie maszyn do obróbki mechanicznej i cieplnej surowców żywnościowych, do sporządzania i ekspedycji napojów, a także urządzeń chłodniczych i do mycia naczyń. Ponadto podano podstawowe wiadomości z rysunku technicznego, części maszyn, wiadomości o instalacjach elektrycznych, wodnych i kanalizacyjnych, obiegu chłodniczym oraz o projektowaniu technologicznym zakładów żywienia zbiorowego.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.