Szukaj Szukaj
SZKOŁA I EDUKACJAPodręczniki akademickieŻywienie człowieka
52569601007KS
-21%

Właściwości fizyczne żywności

Wydawnictwo:WNT
Tłumacz: Buchta Magdalena
Liczba stron: 340
Rok wydania w Polsce: 2010
Format: 17.0x24.0cm
ISBN: 9788320437041
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788320437041
Właściwości fizyczne żywności
Cena sugerowana przez wydawcę:
44,00
34,68
Oszczędzasz: 9,32

Opis

Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim oraz do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów niezbędnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego.


Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.