Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIHistoryczne
Wiktuały, kuchnia...w perspektywie historycznej
-28%

Wiktuały, kuchnia...w perspektywie historycznej

Praca zbiorowa

Wydawnictwo:Avalon
Autor: Praca zbiorowa
Liczba stron: 444
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2016
Format: 16x23,5 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788377301906
Wiktuały, kuchnia...w perspektywie historycznej
Cena sugerowana przez wydawcę:
59,00
42,48
Oszczędzasz: 16,52

Opis

Prezentowana praca to zbiór studiów dotyczących biologicznych, gospodarczych i kulturowych aspektów historii wyżywienia. Można zauważyć tu wpływ zarówno tradycyjnego podejścia szkoły Annales z lat 60-tych, nowe ujęcia korzystające z doświadczeń szkoły Flandrina, ale również pozostające w najbardziej tradycyjnym podejściu prace z dominującą warstwą anegdotyczną, literalnie odczytujące teksty o pożywieniu. Mamy zatem do czynienia z konfrontacją różnych podejść, nurtów i szkół, jak i sposobów pisania o historii wyżywienia i historii kulinarnej.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.