Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Wielka księga kuchni polskiej
-43%

Wielka księga kuchni polskiej

Opracowanie zbiorowe

Wydawnictwo:Dragon
Autor: Opracowanie zbiorowe
Liczba stron: 384
Oprawa: twarda
Seria wydawnicza: Dobra Kuchnia
Język oryginału: polski
Rok wydania w Polsce: 2014
Format: 28.3x20.6cm
ISBN: 978-83-7887-056-2
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788378870562
Wielka księga kuchni polskiej
Cena sugerowana przez wydawcę:
59,95
34,37
Oszczędzasz: 25,58

Opis

W tej książce zgromadzone są przepisy zarówno dla tradycjonalistów, zakochanych w starej dobrej polskiej kuchni, jak i dla osób lubiących kuchenne eksperymenty. Można z tych przepisów skomponować urozmaicony codzienny jadłospis, można też skorzystać z nich przy układaniu menu wykwintnego obiadu czy kolacji.
Kuchnia polska potrafi być szalenie różnorodna. Z jednej strony tradycyjna oparta na starych, sprawdzonych przepisach, z drugiej – podatna na inspiracje i skłonna do eksperymentów. I tak było zawsze – Francuzi, Włosi, Litwini, Węgrzy wnosili do polskiej kuchni swoje kulinarne tradycje, dzięki czemu wzbogacali nasze menu i smak naszych potraw. Także dzisiaj chętnie sięgamy po dania z innych kuchni, także tych bardziej egzotycznych – azjatyckich, amerykańskich czy afrykańskich. W trosce o zdrowie i szczupłą sylwetkę próbujemy przeróżnych diet, staramy się eliminować z potraw nadmiar kalorii, chcemy jeść lekko, zdrowo i smacznie. Wszystko to jednak nie znaczy, że rezygnujemy z tradycyjnych polskich smaków – bigosu, pieczonych mięs, ryb w galarecie, pysznych sosów, pierogów czy wielkanocnych bab.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.