Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Whisky. Leksykon smakosza Wyd.III RM
-28%

Whisky. Leksykon smakosza Wyd.III RM

David Wishart

Wydawnictwo:RM
Autor: David Wishart
Liczba stron: 240
Oprawa: twarda
Rok wydania w Polsce: 2016
Format: 17x24 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788377736203
Whisky. Leksykon smakosza Wyd.III RM
Cena sugerowana przez wydawcę:
59,99
43,19
Oszczędzasz: 16,80

Opis

Książkę można potraktować jak katalog trunków przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby kupić dobrą whisky i skonkretyzować swoje oczekiwania związane z tym alkoholem, ale także dla koneserów szukających konkretnych doznań smakowych. Jest to pierwsza na rynku pozycja opisująca whisky słodową w tak praktyczny sposób. Jej autor dr Wishart zapoznaje nas z nowym profilem smakowym whisky. Wyszczególnia jej 12 aspektów smaku i zapachu: treść, słodkość, aspekt dymny, medyczny, tytoniowy, miodowy, korzenny, winny, orzechowy, słodowy, owocowy i kwiatowy. Odnoszą się one do ponad 400 określeń opisujących whisky, zaczerpniętych z około 1000 opublikowanych uwag z degustacji.
Może ona także stanowić swoistego rodzaju przewodnik turystyczny w niezwykle ciekawy sposób opisano w niej szkockie gorzelnie. Podano informacje o lokalnych atrakcjach dla zwiedzających, imprezach organizowanych przez gorzelnie i o bazie noclegowej. Poznaj zawiły świat rozkoszy niesionych przez wodę życia!

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.