Opis
Komplet materiałów dla czterolatków do nauki i zabawy w przedszkolu:Karty pracy (cz. 1 i 2)Karty przygotowują dziecko do czytania, pisania i liczenia, rozwijają umiejętność logicznego myślenia, kształcą motorykę, słuch fonematyczny, spostrzegawczość. Bogactwo elementów przedstawionych na obrazkach zachęca do wypowiedzi ustnych i wspomaga rozwój mowy. Ciekawa oprawa graficzna, lubiane przez dzieci nalepki sprawią, że nauka stanie się wspaniałą zabawą.Wyprawka plastycznaWypychanki, składanki, wycinanki, wyklejanki , kolorowanki wodne - plastyczne zabawy rozwijając e sprawność manualną, a także wyobraźnię dziecka.Wyprawka matematycznaFigury geometryczne, obrazki do wypychania, klasyfikowania i układania, memory, miarka, but do sznurowania i inne elementy rozwijające sprawność manualną i umiejętności matematyczne dziecka.Księga zawodówPonad 20 profesji - zwykłych i niezwykłych. Każdy zawód został przedstawiony na osobnej, pięknie ilustrowanej rozkładówce. Praca z Księgą zawodów to również doskonały trening spostrzegawczości dla czterolatków.GeoplanZabawka edukacyjna, która rozwija małą motorykę, wyobraźnię przestrzenną, pomysłowość i intuicję geometryczną.MaskotkaZając Tup, który zostanie przyjacielem każdego czterolatka.Poradnik dla rodziców
Inne tego autora
Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi kelnerskie, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład kwalifikacji T. 10 (Organizowanie usług gastronomicznych). Ćwiczenia takich zagadnień, jak: usługi gastronomiczne, promowanie usług gastronomicznych, kalkulacje, rozliczanie kosztów usługi gastronomicznej, planowanie i organizacja przyjęć okolicznościowych, planowanie i organizacja okolicznościowych przyjęć bufetowych...
50,41 zł
52,60 zł
Oszczędzasz: 2,19 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej; predyspozycji i umiejętności niezbędnych do wykonywaniu zawodu kelnera; czynności związanych z obsługą gości; opracowywania karty menu; doradzania gościom w wyborze potraw i napojów; przyjmowania i rejestrowania zamówień gości; nakrywania stołu; dobierania urządzeń, bielizny, zasta...
64,00 zł
66,80 zł
Oszczędzasz: 2,80 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
<P>Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu <STRONG>kelner</STRONG>, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji <STRONG>T.10</STRONG> (Organizowanie usług gastronomicznych).</P><P>Obejmuje tematy dotyczące usług gastronomicznych, zasad kalkulacji i rozliczania usług gastronomicznych, organizacji przyjęć okolicznościowych w zakładzie gastronomicznym, organizacji szkoleń i konferencji, organizacji przyjęć dyplomatycznych, usług cateringowych, systemów ...
63,14 zł
65,90 zł
Oszczędzasz: 2,76 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Podręcznik omawia zagadnienia z piątej części kwalifikacji HGT.12 dotyczące usług gastronomicznych. Obszernie prezentuje zagadnienia związane z prowadzeniem usług gastronomicznych w pierwszych rozdziałach przedstawia tematykę kierunków rozwoju w gastronomii, zasady prowadzenia marketingu i promocji w zakładach gastronomicznych. Następnie porusza tematy: przygotowania sali konsumenckiej, w tym: obrusy, zastawę stołową, sztućce, rodzaje nakryć, a także aranżacje i dekoracje sali.
Przyszły praco...
63,06 zł
Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Obsługa kelnerska. Część 1 i 2, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład kwalifikacji 9.2 (Obsługiwanie gości). Ćwiczenia dotyczą takich zagadnień, jak: organizacja pracy kelnera, podawanie potraw i napojów, zwyczaje żywieniowe różnych narodów, serwis specjalny, sztuka barmańska, obsługiwanie gości hotelowych oraz organizowanie przyjęć. Zadania zostały uzupełnione licznymi rys...
38,38 zł
40,50 zł
Oszczędzasz: 2,12 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:<BR>sztuki podawania potraw i napojów (bezalkoholowych i alkoholowych),<BR>zwyczajów żywieniowych różnych narodów,<BR>serwisu specjalnego,<BR>sztuki barmańskiej,<BR>obsługi gości hotelowych,<BR>organizacji przyjęć.<BR>Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami.<...
64,00 zł
66,80 zł
Oszczędzasz: 2,80 zł
Cena sugerowana przez wydawcę