Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaTechnik żywienia i usług gastronomicznych
Towaroznawstwo żywności  Kołożyn-Krajewska  WSiP
-28%

Towaroznawstwo żywności Kołożyn-Krajewska WSiP

Wydawnictwo:WSiP
Liczba stron: 372
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2004
Format: 15x21 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788302091506
Towaroznawstwo żywności Kołożyn-Krajewska WSiP
Cena sugerowana przez wydawcę:
38,10
27,43
Oszczędzasz: 10,67

Opis

Książka zawiera usystematyzowaną wiedzę z zakresu towaroznawstwa żywności. Omawiane produkty żywnościowe są podzielone na grupy zgodnie z najnowszym systemem Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług.
W porównaniu z poprzednim V wydaniem uaktualniono podawane informacje zgodnie ze zmianami w ustawach i rozporządzeniach, które ostatnio weszły w życie; zmieniono szatę graficzną, zastosowano dodatkowy kolor czcionki do wyróżnienia ważniejszych wiadomości.

Podręcznik umożliwi uczniowi zdobycie umiejętności klasyfikowania towarów żywnościowych, udzielania porad na temat sprzedawanego towaru, informowania o składzie surowcowym produktu, jego właściwościach, wartości odżywczej i sposobie użytkowania, określania czynników wpływających na jakość towarów, odczytywania i interpretowania oznaczeń na artykułach żywnościowych i ich opakowaniach. Będzie też potrafił rozróżniać wady towarów i określać przyczyny ich powstawania. Zdobędzie umiejętnościpotrzebne w pracy handlowca określone w podstawie programowej kształcenia w zawodzie technik handlowiec.

Z książki tej mogą korzystać uczniowie i studenci kierunków towaroznawstwa szkół ekonomicznych różnych typów, wydziału żywienia człowieka i wydziałów technologii żywności. Może być także pomocna dla wszystkich osób zajmujących się obrotem żywności i zainteresowanych tą tematyką konsumentów.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.