Opis
Czy cukier nas zabija, a tłuszcz jest zdrowy?
Przez dziesięciolecia unikaliśmy tłuszczu, aby spełnić ogólnie przyjęte zalecenia dotyczące redukcji jego spożycia. Udało nam się zmniejszyć nasze całkowite spożycie tłuszczu i zastąpić je tak zwanymi zdrowymi węglowodanami przede wszystkim rafinowanymi ziarnami i cukrem. Jakie były konsekwencje dowiesz się z tej książki. Autor twierdzi, że otyłość, cukrzyca, zaburzenia metaboliczne i choroby serca urosły do rozmiarów epidemii. Potwierdza to licznymi badaniami. Choroby serca są nadal naszym największym zabójcą. Podporządkowaliśmy się radom ekspertów i w rezultacie jesteśmy teraz bardziej chorzy niż kiedykolwiek wcześniej. Co poszło nie tak? Zastąpienie zdrowego tłuszczu rafinowanymi węglowodanami było najgorszym błędem dietetycznym XX wieku. Doprowadziło to do niebotycznych poziomów chorób przewlekłych, których doświadczamy dzisiaj.
Dlaczego powinieneś jeść zdrowy tłuszcz?
W całej historii tłuszcz był wysoko ceniony. Nasi przodkowie jedli każdy kawałek tłuszczu, który zdobyli, a nawet podejmowali wysiłek, aby otworzyć kości, aby uzyskać dostęp do tłustego szpiku kostnego. Kobiety w ciąży i karmiące otrzymywały dodatkowe porcje tłuszczu, aby zapewnić zdrowie zarówno matce, jak i noworodkowi. Ludzie jedzą tłuszcz od tysięcy lat, a nasze ciało jest dobrze przystosowane do metabolizowania tego składnika pożywienia. Dzięki tej książce poznasz dowody na to, że tłuszcz leczy.
Bądź szczupły jedząc tłuszcz
Zmniejsz spożycie węglowodanów (głównie cukru i zbóż rafinowanych) i dodaj więcej dobrych tłuszczów do diety. W tej książce Autor, znany wszystkim jako badać leczniczych właściwości oleju kokosowego, opisuje, w jaki sposób przemysł cukierniczy wpłynął na naukę i opinię publiczną, przekształcając tradycyjne pożywienie w dietetycznego potwora. Dowiesz się również, dlaczego tłuszcze są jednymi z naszych najpotężniejszych zdrowych pokarmów i jak ich używać do cofania chorób przewlekłych i osiągania lepszego zdrowia.
Czy wiesz, że tłuszcz może:
- ustabilizować poziom cukru we krwi i insuliny,
- pomóc zrównoważyć poziom hormonów,
- chronić przed chorobami zakaźnymi,
- tworzyć zdrowy mikrobiom jelit,
- poprawić funkcje trawienne i złagodzić stany zapalne,
- zapewnić więcej substancji odżywczych niż suplement multiwitaminowy,
- pomóc stracić nadmiar tkanki tłuszczowej, w tym pozbyć się otyłości brzusznej,
- chronić przed chorobami serca, cukrzycą oraz demencją,
regulować ciśnienie krwi, wzrost komórek, funkcje immunologiczne, wydzielanie śluzu, aktywność układu współczulnego i wiele innych.
Ta książka podpowie Ci jak wybierać najzdrowsze tłuszcze i zastępować nimi to, co Ci szkodzi.
Tłuszcze dla zdrowia
Przez dziesięciolecia unikaliśmy tłuszczu, aby spełnić ogólnie przyjęte zalecenia dotyczące redukcji jego spożycia. Udało nam się zmniejszyć nasze całkowite spożycie tłuszczu i zastąpić je tak zwanymi zdrowymi węglowodanami przede wszystkim rafinowanymi ziarnami i cukrem. Jakie były konsekwencje dowiesz się z tej książki. Autor twierdzi, że otyłość, cukrzyca, zaburzenia metaboliczne i choroby serca urosły do rozmiarów epidemii. Potwierdza to licznymi badaniami. Choroby serca są nadal naszym największym zabójcą. Podporządkowaliśmy się radom ekspertów i w rezultacie jesteśmy teraz bardziej chorzy niż kiedykolwiek wcześniej. Co poszło nie tak? Zastąpienie zdrowego tłuszczu rafinowanymi węglowodanami było najgorszym błędem dietetycznym XX wieku. Doprowadziło to do niebotycznych poziomów chorób przewlekłych, których doświadczamy dzisiaj.
Dlaczego powinieneś jeść zdrowy tłuszcz?
W całej historii tłuszcz był wysoko ceniony. Nasi przodkowie jedli każdy kawałek tłuszczu, który zdobyli, a nawet podejmowali wysiłek, aby otworzyć kości, aby uzyskać dostęp do tłustego szpiku kostnego. Kobiety w ciąży i karmiące otrzymywały dodatkowe porcje tłuszczu, aby zapewnić zdrowie zarówno matce, jak i noworodkowi. Ludzie jedzą tłuszcz od tysięcy lat, a nasze ciało jest dobrze przystosowane do metabolizowania tego składnika pożywienia. Dzięki tej książce poznasz dowody na to, że tłuszcz leczy.
Bądź szczupły jedząc tłuszcz
Zmniejsz spożycie węglowodanów (głównie cukru i zbóż rafinowanych) i dodaj więcej dobrych tłuszczów do diety. W tej książce Autor, znany wszystkim jako badać leczniczych właściwości oleju kokosowego, opisuje, w jaki sposób przemysł cukierniczy wpłynął na naukę i opinię publiczną, przekształcając tradycyjne pożywienie w dietetycznego potwora. Dowiesz się również, dlaczego tłuszcze są jednymi z naszych najpotężniejszych zdrowych pokarmów i jak ich używać do cofania chorób przewlekłych i osiągania lepszego zdrowia.
Czy wiesz, że tłuszcz może:
- ustabilizować poziom cukru we krwi i insuliny,
- pomóc zrównoważyć poziom hormonów,
- chronić przed chorobami zakaźnymi,
- tworzyć zdrowy mikrobiom jelit,
- poprawić funkcje trawienne i złagodzić stany zapalne,
- zapewnić więcej substancji odżywczych niż suplement multiwitaminowy,
- pomóc stracić nadmiar tkanki tłuszczowej, w tym pozbyć się otyłości brzusznej,
- chronić przed chorobami serca, cukrzycą oraz demencją,
regulować ciśnienie krwi, wzrost komórek, funkcje immunologiczne, wydzielanie śluzu, aktywność układu współczulnego i wiele innych.
Ta książka podpowie Ci jak wybierać najzdrowsze tłuszcze i zastępować nimi to, co Ci szkodzi.
Tłuszcze dla zdrowia
Inne tego autora
To dopiero wydarzenie! Ostatnie badania potwierdziły dobroczynny wpływ oleju kokosowego na zdrowie. Mimo tego, że należy on do tzw. tłuszczów nasyconych jego skład różni się i nie tyle nie zagraża zdrowiu ale wręcz zapobiega chorobom!
Od tysięcy lat miliony ludzi na terenie Azji, Oceanii, Afryki i Ameryki Środkowej wykorzystują kokosy i olej jako główne źródło pożywienia. Cieszą się oni znacznie lepszym zdrowiem niż ci z Ameryki Północnej czy Europy, którzy go nie jedzą. Wielu z tych ludzi, by ...
21,98 zł
29,20 zł
Oszczędzasz: 7,22 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Dieta ketogeniczna wprowadza ludzkie ciało w wyjątkowo korzystny stan metaboliczny zwany ketozą, w którym podstawowe źródło paliwa dla organizmu stanowi nie glukoza a tłuszcz. Ma ona wyraźny terapeutyczny wpływ, pozwala bezpiecznie i skutecznie zrzucać zbędne kilogramy, poprawia formę psychiczną, równoważy poziom cukru we krwi oraz obniża ciśnienie i poziom cholesterolu. Autor, badacz leczniczych właściwości kokosa i znawca zdrowego odżywiania, jest zwolennikiem diety ubogiej w cukry a bogatej w...
36,35 zł
49,40 zł
Oszczędzasz: 13,05 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Czy jesteś zdezorientowany przez sprzeczne zalecenia lekarzy? Czy rosnący odsetek zachorowań na nowotwory i inne schorzenia powoduje u Ciebie niepokój i potrzebę zabezpieczenia się przed chorobą?
Autor pomógł dziesiątkom tysięcy ludzi pozbyć się dolegliwości, które zostały błędnie zdiagnozowane. Robi to poprzez słuchanie boskiego głosu, który ujawnia, co leży u podstaw bólu lub choroby. Podaje naturalne sposoby zwalczenia kilkudziesięciu chorób i ukrytych epidemii, takich jak: fibromialgia, wypa...
54,08 zł
79,70 zł
Oszczędzasz: 25,62 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Ta książka jest adresowana nie tylko do miłośników kokosa, ale i do osób dbających o zdrowie. W każdym z 450 przepisów Autor dodaje jakiś element kokosa. Korzystając z przepisów dr. Fife z łatwością wprowadzisz do swojej diety olej kokosowy, który zyskał miano najzdrowszego oleju i jest niezwykle ważny dla zdrowia mózgu, poprawy pamięci i gęstości kości. Dania z mąką kokosową dostarczą do twojego organizmu dużo błonnika. Wpłynie to na uregulowanie procesów trawiennych i unormowanie wagi ciała. W...
28,92 zł
39,30 zł
Oszczędzasz: 10,38 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Wreszcie pojawiła się na rynku alternatywa dla pszenicy - mąka kokosowa. Osoby, które nie mogły do tej pory cieszyć się białą mąką, od dziś mają możliwość zasmakować niebiańskich potraw z mąki kokosowej. Diabetycy, alergicy i osoby na diecie bezglutenowej wreszcie mogą bez konsekwencji delektować się różnego rodzaju potrawami z tej mąki. Poza walorami smakowymi kokos posiada wiele wartości leczniczych. Błonnik kokosowy skutecznie reguluje poziom cukru i insuliny we krwi. Jeżeli chcesz chronić sw...
20,29 zł
29,90 zł
Oszczędzasz: 9,61 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Schorzenia stawów dotykają miliony ludzi na całym świecie – w samych Stanach Zjednoczonych choruje na nie co piąty dorosły. Przybierają one formę typowego artretyzmu, fibriomalgii, reumatoidalnego zapalenia stawów oraz podagry. Dopadają zarówno kobiety, jak i mężczyzn. Są podstępne, bo przez wiele lat rozwijają się, nie dając żadnych objawów. W końcu pojawia się nagły ból, który z dnia na dzień staje się coraz bardziej dotkliwy, aż nie sposób go wytrzymać. Jak temu zapobiec i nie doprowadzić do...
25,25 zł
34,30 zł
Oszczędzasz: 9,05 zł
Cena sugerowana przez wydawcę