Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaCukiernik
Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.1 REA
-4%

Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.1 REA

Wydawnictwo:WSiP
Liczba stron: 248
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2014
Format: 17x24 cm
EAN:9788302147180
Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.1 REA
Cena sugerowana przez wydawcę:
62,80
60,17
Oszczędzasz: 2,63

Opis


Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni.
Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.