Szukaj Szukaj
SZKOŁA I EDUKACJAPodręczniki akademickieTechnologia żywności
Technologia produkcji wina
-12%

Technologia produkcji wina

Yair Margalit

Wydawnictwo:Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Autor: Yair Margalit
Liczba stron: 244
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2014
Format: 16,5x23,5 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788309011583
Technologia produkcji wina
Cena sugerowana przez wydawcę:
78,00
68,45
Oszczędzasz: 9,55

Opis

Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.
Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. Concepts in Wine Chemistry, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie.
Yair Margalit ma tytuł doktora w dziedzinie fizykochemii i wieloletnie doświadczenie w zakresie badań naukowych oraz nauczania. Jest właścicielem niewielkiej rodzinnej winnicy i prowadzi wykłady dotyczące produkcji winiarskiej i zagadnień chemicznych związanych z winiarstwem w izraelskim Instytucie Technologii.
Jest również konsultantem w licznych winnicach na całym świecie.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.