Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomiczna
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 3. Podręcznik
-19%

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 3. Podręcznik do nauki zawodu kucharz. Szkoła ponadgimnazjalna

Wydawnictwo:WSiP
Liczba stron: 332
Oprawa: miękka
Język oryginału: polski
Rok wydania w Polsce: 2012
Format: 16.5x23.5cm
ISBN: 9788302140808
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788302140808
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 3. Podręcznik
Cena sugerowana przez wydawcę:
44,80
36,48
Oszczędzasz: 8,32

Opis

Podręcznik składa się z trzech części, jest przeznaczony dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie „kucharz”.

Jest poświęcony potrawom półmięsnym, jarskim, zakąskom zimnym i gorącym, deserom i napojom. Zaprezentowano w nim kuchnie różnych narodów oraz zasady przyrządzania potraw dietetycznych i organizowania przyjęć okolicznościowych. Liczne zdjęcia i schematy, tabele oraz receptury ułatwią przyswojenie wiedzy teoretycznej.

Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie „kucharz”, uwzględniono obowiązujące akty prawne, trendy, standardy i techniki stosowane w branży gastronomicznej.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.