Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomiczna
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1. Podręcznik
-15%

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1. Podręcznik do nauki zawodu kucharz. Szkoła ponadgimnazjalna

Wydawnictwo:WSiP
Liczba stron: 338
Oprawa: miękka
Język oryginału: polski
Rok wydania w Polsce: 2013
Format: 16.5x23.5cm
ISBN: 9788302140785
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788302140785
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1. Podręcznik
Cena sugerowana przez wydawcę:
45,90
39,20
Oszczędzasz: 6,70

Opis

Podręcznik składa się z trzech części. Opracowano go zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla zawodu „kucharz” na poziomie technikum.

Zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP. Omówiono również ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom.

Podręcznik zapewnia właściwy dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym. Wzbogacono go dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptur, co pozwoli uczniowi na szybkie przyswojenie wiedzy teoretycznej i praktycznej. Uwzględniono również standardy wymagań egzaminacyjnych.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.