Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomiczna
Technologia gastronom. z towar. Gastronomia  REA
-15%

Technologia gastronom. z towar. Gastronomia REA

Wydawnictwo:WSiP
Liczba stron: 400
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2014
Format: 17x24 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788302147203
Technologia gastronom. z towar. Gastronomia REA
Cena sugerowana przez wydawcę:
49,20
42,03
Oszczędzasz: 7,17

Opis

Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Prezentuje wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności, środków spożywczych, zasad racjonalnego żywienia oraz procesu produkcyjnego w zakładzie gastronomicznym. Omawia również zagadnienia związane ze stosowaniem przypraw, tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów, jaj oraz przetworów zbożowych. Treści podręcznika wzbogacają liczne kolorowe ilustracje, schematy, tabele oraz pytania i ćwiczenia, które pozwalają uczniom na lepsze zrozumienie i zapamiętanie omawianych zagadnień.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.