Opis
Celem tego opracowania jest przekazanie producentom najważniejszych informacji dotyczących uprawy szczypiorku i cebuli z dymki. Omówione są w nim m.in. takie zagadnienia jak: wymagania klimatyczne i glebowe,metody uprawy, zabiegi pielęgnacyjne, zbiór, przechowywanieoraz przygotowanie do sprzedaży.
Inne tego autora
Cukinia zdobywa coraz większą popularność na rynku warzyw świeżych oraz dla przetwórstwa. Znajduje się na liście 20 gatunków warzyw najchętniej uprawianych w naszym kraju. Książka porusza zagadnienia dotyczące wymagań klimatycznych i glebowych rośliny, metod jej uprawy, pielęgnacji oraz najgroźniejszych chorób i szkodników i sposobów ochrony.<BR>...
21,94 zł
25,00 zł
Oszczędzasz: 3,06 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Pietruszka korzeniowa w Polsce uprawiana jest na skalę towarową. Warzywo to stosowane jest w przetwórstwie, do sałatek, sosów, soków, a także jako przyprawa. Autorka przedstawiła w książce m.in. wybór i charakterystykę odmian przydatnych do uprawy towarowej oraz informacje na temat wymagań klimatycznych i glebowych rośliny. W publikacji opisano metody uprawy pietruszki korzeniowej, jej najważniejsze choroby i szkodniki oraz sposoby ochrony.<BR>...
16,68 zł
19,00 zł
Oszczędzasz: 2,32 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Powierzchnia upraw kukurydzy cukrowej w naszym kraju wciąż wzrasta. Głównym odbiorcą kolb jest rynek przetwórczy, jednak coraz większego znaczenia nabiera produkcja kukurydzy na rynek świeży do bezpośredniego spożycia w postaci kolb gotowanych, surowych lub z grilla. Autorka porusza w książce zagadnienia dotyczące wymagań klimatycznych i glebowych rośliny, metod jej uprawy, pielęgnacji plantacji oraz sposobów ochrony kukurydzy cukrowej przed najgroźniejszymi szkodnikami i chorobami.<BR>...
21,94 zł
25,00 zł
Oszczędzasz: 3,06 zł
Cena sugerowana przez wydawcę