Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDziedziny specjalistyczneEkologia
Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności...
-9%

Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności...

Joanna Smoluk-Sikorska

Wydawnictwo:Difin
Autor: Joanna Smoluk-Sikorska
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788366491854
Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności...
Cena sugerowana przez wydawcę:
45,00
41,07
Oszczędzasz: 3,93

Opis

Rolnictwo ekologiczne jest uznawane za jeden z podstawowych elementów zrównoważonego rozwoju i tym samym za jeden z głównych czynników poprawy warunków gospodarowania i życia na terenach wiejskich. Polska ma stosunkowo duży potencjał rozwoju tej metody produkcji, jednak warunkiem dalszego jego wzrostu jest efektywnie funkcjonujący rynek żywności ekologicznej. Niniejsza książka koncentruje się na trzech sferach tego rynku: przetwórstwie, dystrybucji (głównie poprzez kanał specjalistyczny) oraz zachowaniach konsumentów ekożywności. Książka ta stanowi diagnozę obecnego stanu rynku żywności ekologicznej i wskazuje na jego główne problemy, determinanty i perspektywy dalszego rozwoju. Monografia omawia również zmiany, jakie zaszły na rynku ekożywności w ostatnim czasie i prezentuje rekomendacje dla jego uczestników oraz instytucji publicznych odpowiedzialnych za rozwój rolnictwa ekologicznego.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.