Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Sekrety szefa kuchni
-24%

Sekrety szefa kuchni

Opracowanie zbiorowe

Wydawnictwo:Read Me
Autor: Opracowanie zbiorowe
Liczba stron: 128
Oprawa: broszurowa
Język oryginału: polski
Rok wydania w Polsce: 2013
Format: 26.0x20.4cm
ISBN: 978-83-7773-180-2
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788377731802
Sekrety szefa kuchni
Cena sugerowana przez wydawcę:
39,90
30,34
Oszczędzasz: 9,56

Opis

Każdy, kto lubi gotować – na co dzień w domu czy zawodowo – powinien poznać tajniki posługiwania się nożem. Nie zawsze bowiem, kierując się jedynie intuicją, efektywnie używamy tego podstawowego w kuchni narzędzia.
Ten bogato ilustrowany poradnik prezentuje nowoczesne noże i inne narzędzia do krojenia i obierania. Pomaga wybrać właściwy nóż i radzi, jak o niego dbać, by służył jak najdłużej. Zawiera przejrzyste instrukcje różnych technik krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, zilustrowane ponad 200 zdjęciami kolejnych cięć.
Podpowie, jak zabrać się do obróbki mnie popularnych produktów, np. karczochów, jak poradzić sobie z tuszką kurczaka czy pokroić rybę na sashimi.

Ten poradnik każdego poprowadzi krok po kroku przez proces krojenia różnych produktów. Dzięki temu potrawy, które wyjdą spod Twojej ręki, będą nie tylko smaczne, ale i estetyczne.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.