Inne tego autora
podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach: sprzedawca, technik handlowiec itechnik księgarstwa w zakresie kwalifikacji A.18 Prowadzenie sprzedaży typ szkoły: zasadnicza szkoła zawodowa, technikum W podręczniku opisano: zasady obsługi klientów, jak prowadzić promocję towarów, realizować transakcje kupna-sprzedaży oraz na czym polega ochrona prawna konsumentów. Pytania kontrolne i zadania zamieszczone na końcu każdego działu pomogą opanować wiedzę i umiejętności praktyczne z zakresu obsłu...
23,30 zł
26,00 zł
Oszczędzasz: 2,70 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach: sprzedawca, technik handlowiec itechnik księgarstwa w zakresie kwalifikacji A.18. Prowadzenie sprzedaży typ szkoły: zasadnicza szkoła zawodowa, techniku...
24,19 zł
27,00 zł
Oszczędzasz: 2,81 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
W podręczniku przedstawiono:
ogólną charakterystykę gospodarki rynkowej
ogólną charakterystykę handlu (klasyfikację i formy handlu, funkcje przedsiębiorstw handlowych)
dostawy towarów (zagadnienia dot. popytu, zakupu i przyjmowania towarów)
gospodarkę magazynową
przygotowanie i sprzedaż towarów (wyposażenie punktów handlowych, zasady rozmieszczania towarów, organizację sprzedaży, gospodarkę opakowaniami)
ustalanie cen (marże, podatki, odliczenia)
czynności pozasprzedażowe (inwentaryzację, odpowi...
36,50 zł
Podręcznik Sprzedaż towarów dla kwalifikacji Prowadzenie sprzedaży HAN.01 opracowano na podstawie podręcznika Obsługa klientów, dostosowując go do rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 16 maja 2019 r. w sprawie podstaw programowych kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz dodatkowych umiejętności zawodowych w zakresie wybranych zawodów szkolnictwa zawodowego.
W podręczniku opisano:
zasady obsługi klientów (charakterystykę zawodu sprzedawcy, metody sprzedaży, rozmowę sprzeda...
34,63 zł
Podręcznik podzielony jest na trzy części. W części pierwszej OGÓLNA CHARAKTERYSTYKA TOWARÓW opisano: asortyment towarowy, jakość, magazynowanie, transport, opakowanie, oznakowanie i konserwację towarów. W części drugiej CHARAKTERYSTYKA TOWAROZNAWCZA ŻYWNOŚCI przedstawiono: mleko i przetwory mleczne, mięso i przetwory mięsne, drób i przetwory drobiowe, jaja, ryby i przetwory rybne, tłuszcze, owoce, warzywa, grzyby i ich przetwory, ziemniaki i przetwory ziemniaczane, zboża i przetwory zbożowe, cu...
30,26 zł
32,00 zł
Oszczędzasz: 1,74 zł
Cena sugerowana przez wydawcę