Szukaj Szukaj
SZKOŁA I EDUKACJAPodręcznikiLiceum, technikum
Produkcja zwierzęca cz.1 REA - WSiP
-28%

Produkcja zwierzęca cz.1 REA - WSiP

Ewa Marciniak-Kulka

Wydawnictwo:WSiP
Autor: Ewa Marciniak-Kulka
Liczba stron: 224
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2014
Format: 17,6x25 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788302147296
Produkcja zwierzęca cz.1 REA - WSiP
Cena sugerowana przez wydawcę:
44,30
31,90
Oszczędzasz: 12,40

Opis

Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i podstawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych.W I części podręcznika podano informacje dotyczące:- budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich;- zasad żywienia zwierząt;- wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt;- warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej;- pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji.W II części podręcznika skoncentrowano się na określeniu:- technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła;- technologicznych podstaw chowu owiec, kóz, trzody chlewnej i koni;- technologicznych podstaw produkcji drobiarskiej;- produkcji zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym;- elementów hodowli zwierząt z uwzględnieniem ich rejestrowania i znakowania;- formalno-prawnych podstaw chowu zwierząt, profilaktyki weterynaryjnej, obrotu zwierzętami i ich produktami.Zdobycie tej wiedzy pozwoli na podejmowanie zadań związanych z uzyskiwaniem wysokiej jakości mleka, mięsa i jaj, które stanowią bardzo ważne produkty żywnościowe. Ich jakość bezpośrednio przekłada się bowiem na zdrowie i jakość życia konsumenta.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.