Opis
Prawdziwa japońska kuchnia w twoim domu!
Jak wiadomo, dobry ramen trudniej znaleźć niż prawdziwą miłość.Kto raz spróbował kuchni japońskiej, ten wie, że nie tylko wywraca ona kulinarny świat do góry nogami, ale także daje szczęście. Jeśli kochasz eksperymenty i różnorodność, najlepsze miejsce z japońskim jedzeniem znajdziesz w swoim domu! Nie potrzebujesz skomplikowanych produktów ani doświadczenia.
Sonoko Sakai to ceniona i skuteczna nauczycielka kuchni japońskiej. Swoją filozofię gotowania opiera na pięciu zasadach: świeżość, sezonowość, prostota, piękno i oszczędzanie. W tej książce dzieli się zarówno kulinarnymi tajemnicami, jak i 160 pomysłami na gotowe dania.
Czeka cię absolutne olśnienie w dziedzinie gotowania ryżu.
Zaskoczysz bliskich puszystym chlebkiem mlecznym i uzależniającymi ciasteczkami mochi.
Poznasz tajniki przyrządzania japońskich bulionów, własnoręcznie zrobisz tofu, makarony soba i udon...
I co najważniejsze: zmontujesz (tak!) w końcu wymarzony ramen!
Cudowny list miłosny na cześć prostego jedzenia z duszą. Domowa tradycja połączona z sezonowością i ideą zrównoważonego rozwoju. Alice Waters, szefowa kuchni, autorka książek kulinarnych, właścicielka słynnej restauracji Chez Panisse
Warto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty. Los Angeles Times
Przepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni. Christine Muhlke,The New York Times
Szczera, poetycka Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni. Tara Duggan,San Francisco Chronicle Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami. Booklist Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania. Publishers Weekly
Jak wiadomo, dobry ramen trudniej znaleźć niż prawdziwą miłość.Kto raz spróbował kuchni japońskiej, ten wie, że nie tylko wywraca ona kulinarny świat do góry nogami, ale także daje szczęście. Jeśli kochasz eksperymenty i różnorodność, najlepsze miejsce z japońskim jedzeniem znajdziesz w swoim domu! Nie potrzebujesz skomplikowanych produktów ani doświadczenia.
Sonoko Sakai to ceniona i skuteczna nauczycielka kuchni japońskiej. Swoją filozofię gotowania opiera na pięciu zasadach: świeżość, sezonowość, prostota, piękno i oszczędzanie. W tej książce dzieli się zarówno kulinarnymi tajemnicami, jak i 160 pomysłami na gotowe dania.
Czeka cię absolutne olśnienie w dziedzinie gotowania ryżu.
Zaskoczysz bliskich puszystym chlebkiem mlecznym i uzależniającymi ciasteczkami mochi.
Poznasz tajniki przyrządzania japońskich bulionów, własnoręcznie zrobisz tofu, makarony soba i udon...
I co najważniejsze: zmontujesz (tak!) w końcu wymarzony ramen!
Cudowny list miłosny na cześć prostego jedzenia z duszą. Domowa tradycja połączona z sezonowością i ideą zrównoważonego rozwoju. Alice Waters, szefowa kuchni, autorka książek kulinarnych, właścicielka słynnej restauracji Chez Panisse
Warto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty. Los Angeles Times
Przepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni. Christine Muhlke,The New York Times
Szczera, poetycka Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni. Tara Duggan,San Francisco Chronicle Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami. Booklist Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania. Publishers Weekly
Inne tego autora
Doskonały (przed)świąteczny comfort-read! Gwiazdkowy queerowy romans, który otula jak puchaty kocyk i trafia prosto w serce.
Alison Cochrun, autorka udanego debiutu "Długo i szczęśliwie", powraca z romantyczną świąteczną opowieścią o kobiecie, która na niby zaręcza się z facetem, ale zakochuje się jego siostrze!
Ellie ma wymarzoną pracę i w miarę poukładane życie. W wigilijny wieczór spotyka w księgarni kobietę, w której zakochuje się od pierwszego wejrzenia. Niestety ledwo zaczęta rel...
58,49 zł
Prawdziwa japońska kuchnia w twoim domu!
Jak wiadomo, dobry ramen trudniej znaleźć niż prawdziwą miłość. Kto raz spróbował kuchni japońskiej, ten wie, że nie tylko wywraca ona kulinarny świat do góry nogami, ale także daje szczęście. Jeśli kochasz eksperymenty i różnorodność, najlepsze miejsce z japońskim jedzeniem znajdziesz w swoim domu! Nie potrzebujesz skomplikowanych produktów ani doświadczenia.
Sonoko Sakai to ceniona i skuteczna nauczycielka kuchni japońskiej. Swoją filozofię gotow...
44,91 zł
59,99 zł
Oszczędzasz: 15,08 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Czasami musisz prawie umrzeć, by zacząć żyć naprawdę.
Urodził się ze złodziejstwem we krwi i gniewem wrzącym w sercu. By przetrwać, od najmłodszych lat był zmuszony walczyć. Jego jedyną rodziną były ulice, a domem, w którym kiedykolwiek zagrzał miejsce na dłużej poprawczak. Dopiero śmierć przypadkowo spotkanej dziewczyny obudziła w nim wolę życia.
Tamta noc na moście zmieniła wszystko. Myślał, że nieznajoma umarła. Tymczasem dziewczyna znów pojawia się na jego ścieżce. I to właśnie ona stanowi k...
27,08 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 12,82 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
CYKLOPEDIA wyczerpujący ilustrowany przewodnik po rowerowym świecie
Uwielbiasz czuć wiatr we włosach, drażnią cię miejskie korki, fatalnie czujesz się w zapchanym tramwaju i nie chcesz przyczyniać się do produkcji spalin?
Johan Tell wielokrotnie nagradzany szwedzki pisarz i pasjonat kolarstwa zabierze cię w podróż od fabryki Bianchi w Mediolanie, przez ulice Nowego Jorku w poszukiwaniu początków mody na ostre koło i kawiarnie rowerowe w Barcelonie, aż do Flandrii, by zbadać, jak śliski może być ...
44,91 zł
59,99 zł
Oszczędzasz: 15,08 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Masz ochotę na pancakes zrobione według przepisu z XVII wieku i bułeczki, którymi mogła zajadać się Jane Austen? Kusi cię lasagne, przysmak Marco Polo? A może chcesz spróbować lemoniady przygotowanej według receptury z połowy XVII wieku, którą pijał kardynał Richelieu?
Takich przepisów nie znajdziesz w żadnej innej książce! Max Miller, dostosowując dawne receptury do współczesnej kuchni, "przywraca do życia" dania z przeszłości. Dzięki temu przyrządzisz je z tego, co masz w lodówce.
Po...
67,38 zł
89,99 zł
Oszczędzasz: 22,61 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Co przygotować swojemu dziecku? Czy można już bezpiecznie podawać surowe owoce i warzywa? Na te i inne pytania odpowiada książka Zdrowy maluch, która powstała z połączenia pasji do gotowania z wiedzą o żywieniu dzieci. Autorki wskazują kiedy do jadłospisu można włączyć poszczególne produkty i jak właściwie zbilansować tygodniową dietę, by rozwijający się organizm mógł wykorzystywać niezwykłe bogactwo natury. To książka, która pomoże wszystkim rodzicom odpowiednio skomponować dziecięcy jadłospis ...
16,45 zł
29,90 zł
Oszczędzasz: 13,45 zł
Cena sugerowana przez wydawcę