Opis
Co było pierwsze jajko czy kura? A co jest tańszym i mniej kalorycznym produktem spożywczym? Oczywiście jajko.Tylko co zrobić, żeby przygotowana na jego bazie potrawa stała się kulinarnym rarytasem? Jak urozmaicić omlet, aby okazał się wykwintnym daniem głównym podczas rodzinnej imprezy? I czy z dnia na dzień można przemienić się w mistrza przekąsek oraz pysznych sufletów?Dzięki książce, którą trzymasz w ręce tak.Zamieszczone w niej przepisy pomogą każdemu amatorowi kuchni umiejętnie i nad podziw szybko ugotować pożywną zupę, sporządzić wyszukany deser czy upiec smaczną zapiekankę, używając jako składnika podstawowego jajka. Barbara Jakimowicz-Klein, autorka tekstu, odsłania przed czytelnikiem tajniki sztuki kulinarnej.
Inne tego autora
Czy chcesz wiedzieć KIM KOBIETA JEST, KOCHANIE? Na to z pozoru proste pytanie, odpowiedź próbuje znaleźć autorka książki KIM KOBIETA JEST, KOCHANIE Barbara Jakimowicz-Klein oraz doktor Małgorzata Jaszczuk-Surma, która tę znakomitą antologię opatrzyła wstępem. Kobiety zawsze były w centrum życia i literatura od najdawniejszych czasów ukazuje całe bogactwo kobiecych typów psychologicznych. Wydawać by się mogło, że temat ten jest już wszechstronnie opisany i wyczerpany, jednak okazuje się, że nie, ...
25,75 zł
35,00 zł
Oszczędzasz: 9,25 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Autorka niezwykle rzetelnie i klarownie tłumaczy, na czym polega opętanie, jakie są jego przyczyny, formy oraz kryteria rozpoznawania. W sposób bardzo interesujący i bez szukania zbędnej sensacji zaznajamia czytelnika z katolickimi rytuałami, mającymi na celu wypędzanie z ludzkiego ciała duchów nieczystych....
14,64 zł
19,90 zł
Oszczędzasz: 5,26 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Książka "Kuchnia grecka" autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Charakteryzuje się częstym stosowaniem czosnku, oliwy z oliwek, liści winorośli, a także dużej ilości warzyw: pomidorów, papryki, świeżych ziół. Z mięs, które jadało się rzadko, kuchnia grecka korzysta z baraniny, mniej z wołowiny i wieprzowiny, natomiast bogata jest w duże ilo...
95,66 zł
129,99 zł
Oszczędzasz: 34,33 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Kuchnia chińska to obowiązkowa lektura dla wszystkich ciekawych świata i żdnych kulinarnych wrażeń. Książka autorstwa Barbary Jakimowicz - Klein wprowadza w obszar tak odległej dla Europejczyków kultury, przybliżając go nam dzięki znakomitym przepisom....
47,42 zł
Kapusta pekińska z marchewką czy sałata selerowa z fetą? Tuńczyk po sycylijsku czy salatka makaronowa z bazylią? a może sałatka z cukinii i szynki? W zależności od skladników takie sałatki mogą być dodatkiem do dań głównych albo samodzielnym posiłkiem, na przykład na kolajcję. Warto je przygotować, kiedy zapraszamy gości i zależy nam, by docenili nie tylko smak serwowanych potraw, ale także ich wygląd. Kolorowe i oryginalnie podanesurówki i sałatki mogą wprawić w zachwyt nawet wybrednych smakosz...
18,00 zł
25,00 zł
Oszczędzasz: 7,00 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Wspaniałe przepisy, klasyczne na produkcję win,nalewek, soków domowych wg tracycji naszych rodziców i babć.
19,86 zł
27,00 zł
Oszczędzasz: 7,14 zł
Cena sugerowana przez wydawcę