Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Polskie superfoods. Przepisy na cztery pory roku
-39%

Polskie superfoods. Przepisy na cztery pory roku

Agata Lewandowska

Wydawnictwo:RM
Autor: Agata Lewandowska
Liczba stron: 224
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2021
EAN:9788381512039
Polskie superfoods. Przepisy na cztery pory roku
Cena sugerowana przez wydawcę:
39,99
24,34
Oszczędzasz: 15,65

Opis

Jagody goi, nasiona chia, amarantus, sok noni brzmi egzotycznie, prawda? Natka pietruszki, cebula, czereśnie, jeżyny brzmi wyjątkowo swojsko. Wszystkie wymienione produkty zalicza się do superfoods, czyli tak zwanej superżywności, którą stanowią artykuły o wyjątkowym bogactwie dobroczynnych składników odżywczych.
Mało kto wie, że jagody goi z powodzeniem można zastąpić żurawiną, a nasiona chia siemieniem lnianym. W polskich sadach, na polach i w ogrodach jest pełno produktów, które mogą konkurować z zagranicznymi superfoods.
Dzięki tej książce dowiesz się, jak wzbogacać swoją dietę o cenne składniki, korzystając z łatwo dostępnych, sezonowych, krajowych produktów, w tym warzyw, owoców, ziół, zbóż, orzechów i nasion. Poznasz wartość odżywczą poszczególnych superfoods i ich prozdrowotne składniki. Zdobędziesz wiedzę, w jakich stanach i chorobach pomagają.
Ciesz się bogactwem superfoods przez cztery pory roku!

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.