Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warmii i Mazur
-28%

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warmii i Mazur

Praca zbiorowa

Wydawnictwo:Olesiejuk Sp. z o.o.
Autor: Praca zbiorowa
Liczba stron: 144
Oprawa: twarda
Rok wydania w Polsce: 2015
Format: 19x25 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788327431066
Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warmii i Mazur
Cena sugerowana przez wydawcę:
19,99
14,39
Oszczędzasz: 5,60

Opis

Kuchnia Warmii i Mazur jest prosta i skromna, opiera się głównie na tym, co oferuje natura regionu: lasy, łąki i jeziora. Jadano tu grzyby, zioła, owoce leśne, miód, a przede wszystkim ryby z mazurskich jezior. Smażone, pieczone, gotowane, marynowane, wędzone, dodawane do zup oraz farszy. Drogie mięso podawano rzadko, ale zachowane przepisy są zaskakująco oryginalne, jak na wykwintny korzenno-śliwkowy schab po mazursku, duszony w czerwonym winie, czy pieczone gęsi i kaczki, faszerowane grzybami, owocami, kaszą, przyprawiane korzeniami.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.