Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
54794801622KS
-26%

Odkrywanie smaku

Marek Kondrat , Adam Woźniak , Paweł Wątor

Wydawnictwo:Olesiejuk
Autor: Marek Kondrat , Adam Woźniak , Paweł Wątor
Tłumacz: Anna Reszka
Liczba stron: 192
Oprawa: twarda szyta nićmi z obwolutą
Rok wydania w Polsce: 2011
Format: 19.0x27.0cm
ISBN: 9788377085509
EAN:9788377085509
Odkrywanie smaku
Cena sugerowana przez wydawcę:
39,90
29,41
Oszczędzasz: 10,49

Opis

Stale staramy się usprawniać rytm życia, a liczba spraw do załatwienia zmusza nas do nieustannego i szybkiego podejmowania decyzji. Jak ocalić własne emocje i spróbować zachować spokój? Pragniemy chronić własną przestrzeń, z uwagą dokonywać przemyślanych wyborów, i choć na chwilę powstrzymać tempo. Ta książka ma być właśnie takim przystankiem, krótką chwilą dla siebie i bliskich, pomysłem na miłe spędzenie czasu. Geneza "Odkrywania smaku" jest prosta. Pan Marek Kondrat otrzymał od panów Jana i Filipa Wieczorkiewiczów propozycję, aby dobrał wina do karty menu przygotowanej dla powstającego w Gdańsku hotelu Hilton.Temu z pozoru rutynowemu działaniu zaczęły jednak towarzyszyć eksperymenty w poszukiwaniu i łączeniu smaków. Nie chodziło o znajomość sztywnych reguł, a raczej o poszukiwania smaku "idealnego". Już niewielkie zmiany składników potrawy lub sposobu jej przygotowania wpływały na percepcję smakową w połączeniu z winem i tym samym na jego "przydatność" . Jakich wrażeń smakowych dostarcza wino? Jakie elementy smakowe potrafi uwypuklić, a co niweczy?


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.