Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty
-28%

Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty

Praca zbiorowa

Wydawnictwo:Prószyński i S-ka
Autor: Praca zbiorowa
Liczba stron: 176
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2015
Format: 14,5x20,5 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788379611522
Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty
Cena sugerowana przez wydawcę:
11,99
8,63
Oszczędzasz: 3,36

Opis

Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce.
W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania pysznego ciasta przekładanego kremem, marmoladą i innymi dodatkami.
Klasyczny biszkopt nie zawiera tłuszczu, a cała jego tajemnica polega na bardzo dokładnie ubitej pianie z białek, którą tuż przed pieczeniem miesza się szybko, ale delikatnie z pozostałymi składnikami, tzn. żółtkami, cukrem i mąką. Z biszkoptowego ciasta piecze się spody do tortów, ale też bardzo efektowne rolady z kremem lub bitą śmietaną oraz sporo przekładańców. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie, lecz niestety kapryśne nie zawsze wyrasta, łatwo może powstać zakalec itp.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.