Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Miodosytnictwo BR w.2022
-4%

Miodosytnictwo BR w.2022

Praca zbiorowa

Wydawnictwo:Astrum
Autor: Praca zbiorowa
Liczba stron: 104
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2022
Format: 207x145x7 mm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788366716520
Miodosytnictwo BR w.2022
Cena sugerowana przez wydawcę:
50,00
47,84
Oszczędzasz: 2,16

Opis

Równie ważnym, jak staranie się o możliwie najwyższy dochód z pasieki jest bez wątpienia najkorzystniejsze znalezienie odbiorcy i spieniężenie jej produktów (miodu, kitu pszczelego, wosku, pyłku, itp.). Troska o to jest w dzisiejszych czasach tym większa, że produkcja miodu spada.
Podniesienie zysku z pasieki wiąże się ze sprzedażą jej produktów w formie najbardziej przetworzonej. Książka ta, będąca reprintem podręcznika Miodosytnictwa dr. T. Ciesielskiego, w znakomity sposób przybliża współczesnemu hodowcy pszczół tradycyjne, od staropolskich, po przedwojenne metody przerabiania miodu na trunki - w tym miody sycone, miody owocowe, a także wina. Szczególnie wyborne wina owocowo-miodowe i wina musujące. W książce znajdują się także receptury przygotowania i produkcji piwa na bazie miodu - w tym wspaniałego piwa jałowcowego.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.