Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Mięso na domowe obiady
-31%

Mięso na domowe obiady

Opracowanie zbiorowe

Wydawnictwo:Prószyński
Autor: Opracowanie zbiorowe
Liczba stron: 176
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2013
Format: 16.5x23.5cm
ISBN: 978-83-7839-502-7
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788378395027
Mięso na domowe obiady
Cena sugerowana przez wydawcę:
12,53
8,65
Oszczędzasz: 3,88

Opis

Mięsa na domowe obiady
Planując posiłek zarówno codzienny, jak i bardziej uroczysty, często zastanawiamy się, jakie mięso wybrać i jak je przyrządzić. Aby ułatwić Państwu decyzję, proponujemy przepisy na mięsa przygotowywane na różne sposoby. Obok przepisów na mięsa, które przygotowujemy tradycyjnie, takie jak wołowina, cielęcina i wieprzowina, pojawiają się rodzaje mięs rzadziej przez nas używane, np. baranina, jagnięcina, dziczyzna. Wszystkie można przyrządzać na gorąco i na zimno, piec, smażyć, dusić, gotować. Wszystkie te sposoby uwzględniliśmy w naszej książce. Sięgnęliśmy przy tym po przepisy nie tylko z naszej, polskiej, kuchni (np. zrazy zawijane, kotlety schabowe), ale też z kuchni innych krajów zjednoczonej Europy. Każdy znajdzie dla siebie coś, co uzna za warte wypróbowania. Duży wybór dodatków i sosów umożliwi skomponowanie smakowitych posiłków na zwykłe i specjalne domowe obiady.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.