Opis
Przełomowa książka, która pomoże ci raz na zawsze pozbyć się uporczywych objawów cukrzycy typu 2
To kompletne i wyczerpujące kompendium, które każdy diabetyk i jego bliscy powinni posiadać w swojej biblioteczce. Zawarte w nim informacje są niezbędne, by zrozumieć istotę problemu cukrzycy typu 2 i poprawić jakość życia.
Cukrzyca typu 2 to trzecia książka z serii Leczenie Odżywianiem dietetyczki oraz specjalistki od spraw żywienia Kimberly Tessmer, która oferuje:
- najnowsze doniesienia medyczne dotyczące choroby oraz uproszczone ich omówienie;
- interaktywne narzędzia, które pozwalają nauczyć się kontrolować poziom cukru we krwi, by poczuć przypływ energii i wzmocnić organizm;
- przewodnik po zakupach oraz optymalny jadłospis diabetyka z łatwymi do planowania posiłkami, które pomogą rozpocząć życie bez objawów cukrzycy.
Książka wskazuje 10 produktów, których należy unikać, i 10 produktów, które należy włączyć do diety cukrzyka, by poczuć się lepiej. Wzbogaca także czytelnika o wiedzę dotyczącą m.in. insulinoodporności, stanu przedcukrzycowego, różnic pomiędzy cukrzycą typu 1 a cukrzycą typu 2, cukrzycy ciężarnych, badania A1C, komplikacji związanych z chorobą czy niezbędnych do wykonania badaniach i metodach leczenia.
Publikacja będąca skuteczną pomocą w walce z cukrzycą, na którą tak długo czekałeś!
To kompletne i wyczerpujące kompendium, które każdy diabetyk i jego bliscy powinni posiadać w swojej biblioteczce. Zawarte w nim informacje są niezbędne, by zrozumieć istotę problemu cukrzycy typu 2 i poprawić jakość życia.
Cukrzyca typu 2 to trzecia książka z serii Leczenie Odżywianiem dietetyczki oraz specjalistki od spraw żywienia Kimberly Tessmer, która oferuje:
- najnowsze doniesienia medyczne dotyczące choroby oraz uproszczone ich omówienie;
- interaktywne narzędzia, które pozwalają nauczyć się kontrolować poziom cukru we krwi, by poczuć przypływ energii i wzmocnić organizm;
- przewodnik po zakupach oraz optymalny jadłospis diabetyka z łatwymi do planowania posiłkami, które pomogą rozpocząć życie bez objawów cukrzycy.
Książka wskazuje 10 produktów, których należy unikać, i 10 produktów, które należy włączyć do diety cukrzyka, by poczuć się lepiej. Wzbogaca także czytelnika o wiedzę dotyczącą m.in. insulinoodporności, stanu przedcukrzycowego, różnic pomiędzy cukrzycą typu 1 a cukrzycą typu 2, cukrzycy ciężarnych, badania A1C, komplikacji związanych z chorobą czy niezbędnych do wykonania badaniach i metodach leczenia.
Publikacja będąca skuteczną pomocą w walce z cukrzycą, na którą tak długo czekałeś!
Inne tego autora
Przełomowa książka, która pomoże ci raz na zawsze pozbyć się choroby refluksowej i poczuć się lepiej we własnym ciele! Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powoduje przykre dolegliwości m.in. w postaci zgagi, pieczenia i bólu w klatce piersiowej, chrypki i zapalenia gardła. Jeżeli doświadczasz uporczywych objawów refluksu i nie jesteś zadowolony z dot...
27,54 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 12,36 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Przełomowa książka, która pomoże ci pozbyć się dolegliwości trawiennych i poczuć ulgę Oto druga publikacja z serii Leczenie odżywianiem dietetyczki oraz specjalistki od spraw żywienia Kimberly Tessmer. Zawiera ona wachlarz bezcennych informacji niezbędnych, by zachować równowagę mikrobiologiczną w jelitach i ustrzec się przed niebezpiecznymi chorobami, między innymi: otyłością, alergią, astmą, zapaleniem stawów, chorobami autoimmunologicznymi, nowotworem jelita grubego czy cukrzycą. Jeśli szukas...
27,08 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 12,82 zł
Cena sugerowana przez wydawcę