Szukaj Szukaj
KSIĄŻKILiteraturaKultura
Kultura koreańska od kuchni rytuały, etykieta...
-15%

Kultura koreańska od kuchni rytuały, etykieta...

Romuald Huszcza , Anna Wojakowska-Kurowska

Wydawnictwo:Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego
Autor: Romuald Huszcza , Anna Wojakowska-Kurowska
Liczba stron: 242
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2021
Format: 205x145 mm
EAN:9788323548836
Kultura koreańska od kuchni rytuały, etykieta...
Cena sugerowana przez wydawcę:
31,00
26,47
Oszczędzasz: 4,53

Opis

Teksty zawarte w tomie nawiązują do najdawniejszych dziejów koreańskiej kultury kulinarnej, symboliki ryżu i jego rytualizacji, roli herbaty oraz napojów alkoholowych w kulturze życia codziennego, obejmują też wątki biesiadne w poezji i przekazy na temat historycznej i współczesnej tradycji kulinarnej.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.