Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Kuchnia toskańska Piotra Adamczewskiego
-28%

Kuchnia toskańska Piotra Adamczewskiego

Piotr Adamczewski

Wydawnictwo:RM
Autor: Piotr Adamczewski
Liczba stron: 160
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2016
Format: 16,5x23,5 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788377732953
Kuchnia toskańska Piotra Adamczewskiego
Cena sugerowana przez wydawcę:
29,90
21,53
Oszczędzasz: 8,37

Opis

Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach
Piotr Adamczewski reporter, krytyk kulinarny Polityki, autor bloga Gotuj się! oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na stole, Wędrówka po stołach Europy), który świat poznaje smakowicie za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic. Gotuje od 40 lat, ukończył kurs dla sommelierów w Bordeaux, zna najwybitniejszych kucharzy Polski i Francji.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.