Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Kuchnia powojenna
-28%

Kuchnia powojenna

Wydawnictwo:Graf-ika
Liczba stron: 140
Oprawa: twarda
Rok wydania w Polsce: 2019
Format: 14x20,5 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788365602640
Kuchnia powojenna
Cena sugerowana przez wydawcę:
56,00
40,32
Oszczędzasz: 15,68

Opis

Przedstawiamy reprint oryginału drugiego wydania z 1929 r., z 329 przepisami kuchni powojennej
Autorkę, jak sama pisze, skłoniła do wydania niniejszej książki drożyzna produktów po wojnie, brak wielu artykułów, małe, w porównaniu z zarobkami robotników, zarobki inteligencji. Młode, ba nieraz i starsze gosposie muszą się często odwoływać do książki kucharskiej a książki wszystkie pisane i wydane przed wojną, w czasach wielkiej obfitości i taniości produktów, dają potrawy bardzo smaczne wprawdzie, lecz zupełnie niedostępne ze względu na ilości potrzebnych do ich wykonania produktów i, co zatem idzie, koszt ich przyrządzenia. Nie będzie to uniwersytet dla tych pań, które się na kuchni już znają, lecz zwykła szkoła powszechna dla młodych, niedoświadczonych gospodyń, dająca te wiadomości, jakie każda kucharka posiadać powinna.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.