Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej
-31%

Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej

Romana Chojnacka

Wydawnictwo:Publicat
Autor: Romana Chojnacka
Liczba stron: 528
Oprawa: twarda
Rok wydania w Polsce: 2023
Format: 240x165 mm
EAN:9788327127259
Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej
Cena sugerowana przez wydawcę:
69,90
48,26
Oszczędzasz: 21,64

Opis

Książka niezbędna w każdej polskiej kuchni! Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic! Zagadnienia opisane w książce: - aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni - jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie łatwe i przyjemne - zasady racjonalnego i zdrowego żywienia - opracowane dla rodziny, której członkowie są w różnym wieku, prowadzą różny tryb życia i wymagają odmiennej diety - stołowy savoir-vivre - dekorowanie i nakrywanie stołu, dobór sztućców i kieliszków, menu stosowne do okazji - skuteczne porady oraz kulinarne triki - jak rozróżniać gatunki mięsa i ryb oraz właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty - sprawdzone przepisy krok po kroku - potrawy na wszystkie okazje, sekrety kuchni polskiej w wersji domowej - przy każdym przepisie - liczba porcji, czas przygotowania, stopień trudności, kaloryczność potrawy - wszystkie składniki dostępne w polskich sklepach - zakup produktów i dodatków nie będzie problemem


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.