Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Kuchnia mazurska

Kuchnia mazurska

Wydawnictwo:Dragon
Liczba stron: 48
Oprawa: miękka
Seria wydawnicza: DOBRA KUCHNIA
Język oryginału: polski
Rok wydania w Polsce: 2012
Format: 13.5x21.0cm
ISBN: 9788362976201
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788362976201
Kuchnia mazurska
5,99

Opis

Dzięki regionalnemu zróżnicowaniu polska kuchnia nabiera niepowtarzalnego charakteru. Tradycyjne potrawy z różnych zakątków kraju przeplatają się i uzupełniają. Dotyczy to również kuchni mazurskiej, która łączy w sobie kulinarne tradycje Litwy, Niemiec, Rosji i Polski.
Co podaje się na stoły Mazurów? Czym ich kuchnia różni się od kulinariów serwowanych w innych częściach kraju? Czy mazurek pochodzi z Mazur? Odpowiedzi na te i inne pytania zostały zawarte w prezentowanej książce. Kuchnia mazurska to zbiór najpopularniejszych receptur z tego regionu, wśród których nie może zabraknąć przepisów na zupy rybne, dania z dziczyzny oraz przetwory z warzyw i owoców.
Na liście tradycyjnych produktów mazurskich znajdziemy także mleko zsiadłe, ser salami mazurski i sękacz mazurski. Warto skosztować smaków z północy.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.