Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
47578601186KS
-26%

Kuchnia japońska

Adam Wieczorek

Wydawnictwo:Astrum
Autor: Adam Wieczorek
Tłumacz: Anita Zadziorny
Liczba stron: 138
Rok wydania w Polsce: 2008
Format: 14.0x14.0cm
ISBN: 9788372772480
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788372772480
Kuchnia japońska
Cena sugerowana przez wydawcę:
95,00
69,91
Oszczędzasz: 25,09

Opis

Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!) Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi i sukiyaki? A tempura?! Dzięki książce Adama Wieczorka od dziś przysmaki te będziemy mogli (z sukcesem!) przygotowywać samodzielnie w domu. Kuchnia japońska jest bowiem doskonałym przewodnikiem dla wszystkich chcących zgłębić arkana sztuki kulinarnej. Znajdziemy w niej receptury i na omlet z krewetkami i tofu, i na zupę z małży, kurczaka z pędami bambusa czy shabu-shabu lub lody z zieloną herbatą. Nic, tylko próbować i... Meshigare!


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.