Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Kuchnia góralska. Potrawy tradycyjne
-32%

Kuchnia góralska. Potrawy tradycyjne

Barbara Jakimowicz-Klein

Wydawnictwo:Astrum
Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
Liczba stron: 266
Oprawa: broszurowa
Seria wydawnicza: Kuchnia I Diety
Język oryginału: polski
Rok wydania w Polsce: 2014
Format: 20.4x14.8cm
ISBN: 9788372777072
EAN:9788372777072
Kuchnia góralska. Potrawy tradycyjne
Cena sugerowana przez wydawcę:
65,00
44,03
Oszczędzasz: 20,97

Opis


Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne „Góralu, czy ci nie żal”. Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się „męczyć”, skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu! Wystarczy nieco chęci oraz ta książka – poświęcona właśnie sztuce kulinarnej mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania „pańskie” – bardziej współczesne, urozmaicone „miejskimi nowinkami”. Okrasiła to – jak na dobrą gaździnę przystało – nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół i przypraw. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po KUCHNIĘ GÓRALSKĄ!

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.