Szukaj Szukaj
KSIĄŻKILiteraturaPoradnikiZdrowie i uroda
Kuchnia dla alergików
-26%

Kuchnia dla alergików

Barbara Jakimowicz-Klein

Wydawnictwo:Astrum
Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
Liczba stron: 172
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2016
Format: 14,5x20 cm
EAN:9788372777362
Kuchnia dla alergików
Cena sugerowana przez wydawcę:
29,00
21,34
Oszczędzasz: 7,66

Opis

Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka? Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby? Zastanawiasz się, dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy? A Twoje dziecko ma mocno zaczerwienione policzki?
To mogą być objawy alergii jednej z najczęściej występujących chorób w XXI wieku! Alergia pokarmowa, czyli niewłaściwa reakcja układu immunologicznego na pewne składniki pożywienia, dotyka zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jak sobie radzić z tą przykrą dolegliwością? Przede wszystkim unikać uczulającego pokarmu. Właściwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej książce wymienia najczęstsze alergeny pokarmowe, omawia objawy i typy alergii pokarmowych, a także proponuje specjalne diety dla niemowląt, dzieci oraz dorosłych uczulonych m.in. na białka zbóż (dieta bezglutenowa), białka mleka krowiego i białko jajka kurzego.
Mamy nadzieję, że Kuchnia alergików ułatwi Państwu przygotowywanie smacznych i przede wszystkim zdrowych dań.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.