Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Kuchnia antyrakowa
-24%

Kuchnia antyrakowa

Praca zbiorowa

Wydawnictwo:Publicat
Autor: Praca zbiorowa
Liczba stron: 258
Oprawa: twarda
Rok wydania w Polsce: 2015
Format: 21,5x25,5 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788324521166
Kuchnia antyrakowa
Cena sugerowana przez wydawcę:
54,00
41,04
Oszczędzasz: 12,96

Opis

Idealne przepisy na dania wspomagające leczenie i rekonwalescencję po okresie choroby nowotworowej.
Książka idealna dla osób walczących z chorobą nowotworową oraz dla ich rodzin i przyjaciół.
Kuchnia antyrakowa pomoże ci w odnalezieniu się w gąszczu faktów i mitów dotyczących tego, co powinno się jeść w trakcie terapii.
W pierwszej części książki znajdziesz mnóstwo informacji na temat odżywiania się w tym trudnym okresie oraz wskazówki, które pozwolą ci wybrać najbardziej odpowiednią dla siebie dietę. W drugiej ponad 150 przepisów na pożywne potrawy i przekąski na czas leczenia (dania bardziej kaloryczne i łatwiejsze do zjedzenia) i po jego zakończeniu (propozycje zdrowych dań, które pomagają utrzymać zrównoważoną dietę).
Przepisami podzielili się również cenieni szefowie kuchni i krytycy kulinarni, m.in. Mary Berry, Nigella Lawson, Ruth Rogers i Rick Stein
W książce między innymi: cynamonowe tosty francuskie, zupa kalafiorowa z czosnkiem i kurkumą, curry z kurczaka i dyni, krem z pomidorów z soczewicą i warzywami, lody bananowe.
Dzięki książce Kuchnia antyrakowa:
poradzisz sobie z problemami typowymi dla choroby nowotworowej: zmianą wagi ciała, zmniejszonym apetytem, problemami z odczuwaniem smaku i przełykaniem
wypróbujesz i ugotujesz nowe potrawy, co może mieć duże znaczenie terapeutyczne, ponieważ zdrowe jedzenie w przyjaznej atmosferze to jeden z niezwykle istotnych elementów mających wpływ na naszą kondycję fizyczną i psychiczną
nie będziesz się zastanawiać co możesz jeść a czego unikać, bo przepisy zostały przeanalizowane przez specjalistę w dziedzinie onkologii
Książka składa się z dwóch części. Pierwsza opisuje gdzie znajdziesz najważniejsze witaminy, rolę ćwiczeń fizycznych w procesie leczenia, emocjonalny stosunek do jedzenia, gotowanie jako części terapii i wiele innych aspektów. W tej części znalazły się ponadto tabele dopasowujące przepisy do poszczególnych problemów, jak słaby apetyt, niska energia, suchość w ustach itp. Z tymi wytycznymi w prosty sposób dobierzesz idealne potrawy.
Druga część to przepisy, z których każdy ma wskazaną wartość energetyczną, liczbę porcji i wskazówki dodatkowe dotyczące przygotowywania i produktów.
Na początku książki znajduje się tematyczny spis treści, a na końcu alfabetyczny indeks potraw i produktów.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.