Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Księga mięsa
-26%

Księga mięsa

Monika Schuster , Sabine Schlimm , Sabine Knappe , Stefan Ziemann

Wydawnictwo:Olesiejuk Sp. z o.o.
Autor: Monika Schuster , Sabine Schlimm , Sabine Knappe , Stefan Ziemann
Liczba stron: 240
Oprawa: twarda
Rok wydania w Polsce: 2017
Format: 25x27 cm
EAN:9788378446118
Księga mięsa
Cena sugerowana przez wydawcę:
59,90
44,15
Oszczędzasz: 15,75

Opis

Lepiej rzadziej, ale dobrze!
Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść? Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat naturalnego chowu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym, a od mistrzów w fachu rzeźnickim dowiecie się, jak rozpoznawać jakość mięsa, w jaki sposób wykorzystuje się części wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny i cielęciny.
Z pewnością przydatne będą tez informacje o sprzętach i przyborach kuchennych. A potem zabierzcie się do gotowania, wykorzystując nasze smakowite przepisy pogrupowane według najważniejszych metod obróbki kulinarnej: od smażenia, po parzenie. Ponad setka przepisów od klasycznych do współczesnych i całkiem nowych kreacji dowodzi, że z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny i jagnięciny można przyrządzić o wiele więcej niż tylko sznycle, bitki i gulasz!
Pokażcie co potraficie! Powodzenia i smacznego!

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.