Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Krakowskie Wyroby Wędliniarskie
-24%

Krakowskie Wyroby Wędliniarskie

Wydawnictwo:Graf-ika
Liczba stron: 238
Oprawa: twarda
Rok wydania w Polsce: 2011
Format: 217x147 mm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788361889113
Krakowskie Wyroby Wędliniarskie
Cena sugerowana przez wydawcę:
62,00
47,15
Oszczędzasz: 14,85

Opis

Reprint oryginału z 1926 r. To właśnie w latach 30. XX w. z krakowskich kiełbas krojonych wywodzi się kiełbasa lisiecka, jako szczególny ich rodzaj, poszukiwany przez konsumentów ze względu na jej smak, recepturę i sposób wykonania, identyfikowany właśnie z Liszkami. W książce m.in.: wskazówki o doborze wieprzów na wyroby wędliniarskie; postępowanie z trzodą lub bydłem przed biciem; bicie bydła i trzody; żywa i bita waga bydła i trzody; wskazówki o mięsie; rozbieranie mięsa; wykrawanie; żyłkowanie; solenie mięsa; czyszczenie jelit i kiszek; przyprawa; nadziewanie; krakowskie krajane kiełbasy; kiełbasa krajana w sposób domowy; kiełbasa krajana w sposób domowy do wysuszenia; kiełbasa krajana z mięsa wołowego; kiełbasa krajana do gotowania; kiełbasa krajana wiejska, kabanosy i wiele innych.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.