Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
54917602370KS
-10%

Kotlety zrazy medaliony

Wydawnictwo:Prószyński Media
Tłumacz: Broniak Marcin
Liczba stron: 176
Seria wydawnicza: BIBLIOTECZKA PORADNIKA DOMOWEGO
Rok wydania w Polsce: 2011
Format: 13.3x12.8cm
ISBN: 9788376489698
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788376489698
Kotlety zrazy medaliony
Cena sugerowana przez wydawcę:
11,99
10,79
Oszczędzasz: 1,20

Opis

Dział kotlety to worek bez dna. Można czerpać z niego w nieskończoność i układać setki jadłospisów. A prawie 300 lat temu kotlety w zasadzie nie istniały – na stolach królowały pieczenie i mięso gotowane. Od kiedy jednak zaczęto piec i smażyć małe porcje mięsa – powstało wiele ich nazw, a wśród fachowców rozpoczęły się zażarte spory o to, co w kuchni jest kotletem, co sznyclem, co filetem, a co zrazem. W worku zatytułowanym kotlety znajdziemy bowiem antrykot i befsztyk, rumsztyk i sznycel, rozbratel i bryzol, frykadelki i medaliony, steki i zrazy. W tej książce proponujemy przepisy na wszystkie rodzaje kotletów niezależnie od ich nazwy i sposobu przygotowania.


Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.