Opis
Konfitury są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki, naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom do mięs lub warzyw oryginalny smak. Babcie słodziły konfiturą malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na dnie każdego słoika z konfiturami, czy to dyniowymi czy śliwkowymi z pomarańczą, znajduje się troska i miłość, najzdrowszy składnik każdego dania przygotowanego w domu.
W książce przedstawiono ponad 80 oryginalnych pomysłów na konfitury z warzyw i owoców sezonowych i egzotycznych. Nowoczesne konfitury łączą różne smaki. To wyjątkowo zdrowy, naturalny dodatek do codziennej diety, uczta dla podniebienia. Autorką książki jest Wanda Jackowska, dziennikarka, która prowadziła przez 10 lat popularny, pierwszy w telewizji polskiej program kulinarny Gotowanie na ekranie.
W książce przedstawiono ponad 80 oryginalnych pomysłów na konfitury z warzyw i owoców sezonowych i egzotycznych. Nowoczesne konfitury łączą różne smaki. To wyjątkowo zdrowy, naturalny dodatek do codziennej diety, uczta dla podniebienia. Autorką książki jest Wanda Jackowska, dziennikarka, która prowadziła przez 10 lat popularny, pierwszy w telewizji polskiej program kulinarny Gotowanie na ekranie.
Inne tego autora
Wygoda – Oszczędność – Łatwość przygotowania
To książka dla Ciebie, jeśli:
- nie chcesz spędzać wielu godzin w kuchni
- nie lubisz widoku stosu garnków
- cenisz wygodę podczas gotowania
- poszukujesz nowych możliwości kulinarnych
Dania jednogarnkowe nie muszą być schematyczne i nudne. To ocean pysznych pomysłów.
Od różnorakich bigosów i zup, przez przystawki i gulasze, po aromatyczne zapiekanki – wszystkie potrawy przygotujesz w jednym naczyniu!...
22,44 zł
29,90 zł
Oszczędzasz: 7,46 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Zdrowotne, wzmacniające, oczyszczające.
Około setki przepisów na prozdrowotne syropy! Przygotowywane na bazie owoców, warzyw, korzeni, ziół i innych składników, mają od dawna zastosowanie w medycynie ludowej. Wytwarzane w domu, są całkowicie bezpiecznym naturalnym specyfikiem.
W przeciwieństwie do kupowanych, są pozbawione sztucznych konserwantów. Skuteczne na różne dolegliwości, zwłaszcza jednak na przeziębienia czy infekcje, w celu oczyszczenia organizmu, a także w stanach osłabienia. Chętnie ...
25,93 zł
34,99 zł
Oszczędzasz: 9,06 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Wanda Jackowska, z wykształcenia bibliotekarka i polonistka, z zawodu dziennikarka, jest wielbicielką kuchni lekkiej i niskokalorycznej. W swoich poradnikach kulinarnych promuje potrawy, które można szybko przyrządzić ze świeżych, łatwo dostępnych produktów z niewielką ilością tłuszczu. Była autorką i prezenterką telewizyjnych programów poradnikowych, w tym popularnego magazynu kulinarnego Gotowanie na ekranie emitowanego przez ponad 10 lat na antenie TVP. Drobne ziarenka ogromna siła! Kasza nie...
21,70 zł
29,90 zł
Oszczędzasz: 8,20 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Z tą książką ugotujesz tylko niskokaloryczne dania
- utrzymanie sylwetki - chudnięcie bez wysiłku - sprawdzone, atrakcyjne przepisy
Wszystkie dania mają maksymalnie 400 kcal!!!
- już nie musisz liczyć kalorii
- nie marnuj czasu na wyszukiwanie odpowiednich przepisów
- teraz Ty i cala Twoja rodzina zachowacie zgrabną sylwetkę
Jak schudnąć. Przepisy do 400 kcal to poradnik, w którym wszystkie potrawy są niskokaloryczne. Z tą książką skomponujesz menu dla całej rodziny na cały rok. Z ła...
22,44 zł
29,90 zł
Oszczędzasz: 7,46 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Lucyna Ćwierczakiewiczowa - najprawdziwszy geniusz kulinarny i mistrzyni gastronomii. Autorka najsłynniejszej polskiej książki kucharskiej, czyli wydanych w 1860 r. 365 obiadów za 5 złotych" sportretowana przez Wandę Jackowską jawi się w niniejszej książce jako nietuzinkowa, niezwykle barwna postać epoki. W środku mnóstwo praktycznych porad oraz niepublikowane wcześniej w żadnej książce przepisy pochodzące z wydawanych przez Ćwierczakiewiczową kalendarzy dla kobiet - ukazujących się pod nazwą K...
21,53 zł
29,90 zł
Oszczędzasz: 8,37 zł
Cena sugerowana przez wydawcę