Opis
Dlaczego ludzie tyją? Poznaj kod otyłości
Nikt nie chce być gruby. Od ponad czterdziestu lat lekarze konsekwentnie zalecają stosowanie niskotłuszczowej, redukcyjnej diety w celu zachowania szczupłej sylwetki. Mimo to epidemia otyłości niepowstrzymanie się szerzy. Dlaczego ludzie tyją? Inaczej mówiąc, jaka jest przyczyna pierwotna tycia i otyłości? Na to pytanie odpowie Ci znany na całym świecie lekarz, który opracował program Kod otyłości. Obala on mit, że za otyłość odpowiada nadmierne spożycie kalorii. Gdyby to była prawda, wówczas rozwiązanie kwestii chudnięcia byłoby proste, czyli zmniejszyć spożycie kalorii.
Jakie są mechanizmy przybierania na wadze?
Nadwaga to nie problem jedynie estetyczny to główna przyczyna cukrzycy typu 2 i zespołu metabolicznego, które radykalnie podwyższają ryzyko zawału serca, udaru mózgu (wylewu), raka, nefropatii cukrzycowej, ślepoty, amputacji oraz neuropatii cukrzycowej i wielu innych problemów. W tej książce Autor prezentuje naukowy opis mechanizmów rządzących przybieraniem na wadze, a przede wszystkim sposoby wykorzystywania tej wiedzy w celu schudnięcia. Może ona stanowić Twoje źródło prostych i atrakcyjnych przepisów kulinarnych oraz planów żywieniowych, które ułatwią powrót do zdrowia.
Jak kontrolować poziom insuliny poznaj kod otyłości
W tej książce kucharskiej znajdziesz klucz do trwałego zapanowania nad masą ciała, którym jest kontrolowanie poziomu głównego hormonu za nią odpowiedzialnego, czyli insuliny. Musisz wiedzieć, że nie ma na to żadnych tabletek. Kontrolowanie poziomu insuliny wymaga zmian w sposobie odżywiania. Sprowadza się to do dwóch prostych czynników: jak bardzo wzrasta poziom insuliny po posiłku i jak długo się utrzymuje.
1. To, co jemy, decyduje o tym, jak bardzo wzrasta poziom insuliny.
2. To, kiedy jemy, decyduje o tym, jak długo ów wyższy poziom insuliny się utrzymuje.
Jaką dietę wybrać?
Większość diet skupia się jedynie na pierwszym czynniku, zaniedbując drugi. Nie można rozwiązać problemu, zajmując się tylko jego połową. Dlatego rozwiązaniem tym nie jest dieta niskokaloryczna ani niskotłuszczowa, ani wegetariańska, ani mięsna, ani nawet jakże potrzebna dieta niskowęglowodanowa. Jest nim natomiast dieta opracowana tak, aby obniżać poziom insuliny, ponieważ hormon ten jest fizjologicznym sygnalizatorem magazynowania tłuszczu. Chcąc ograniczyć ten proces, należy obniżyć poziom insuliny, a to można zrobić, stosując nawet dietę wysokowęglowodanową.
Naucz się kontrolować masę ciała stosując kod otyłości i przepisy
Najskuteczniejszym sposobem na kontrolowanie masy ciała jest połączenie diety utrzymującej niski poziom insuliny z odpowiednim czasem spożywania posiłków. Pozwalając organizmowi spędzać nieco czasu w trybie postu, wykorzystuje się energię zgromadzoną w trybie żywienia. Kod otyłości książka kucharska pomaga w prosty sposób to realizować. Zawarte w niej przepisy kulinarne pozwolą Ci kontrolować poziom insuliny w czasie posiłków, natomiast dodatek dostarczy wiedzy o tym, jak przeplatać smaczne posiłki z okresami postu.
Ta publikacja pomoże Ci znaleźć odpowiedzi na następujące pytania:
dlaczego tyjemy,
co jest przyczyną powstawania cukrzycy typu 2 i otyłości,
co jeść, aby schudnąć i uniknąć otyłości brzusznej,
jak jeść, aby nie odkładał się tłuszcz,
jak działa insulina główny hormon odpowiedzialny za tycie,
czy są skuteczne diety i jakie,
jak zaplanować posiłki i posty na 16, 24 i 36 godzin,
dlaczego gotowanie z doktorem Fungiem przynosi tak rewelacyjne efekty,
jak działa program dr. Funga Kod otyłości.
Dieta, która normuje poziom insuliny
Nikt nie chce być gruby. Od ponad czterdziestu lat lekarze konsekwentnie zalecają stosowanie niskotłuszczowej, redukcyjnej diety w celu zachowania szczupłej sylwetki. Mimo to epidemia otyłości niepowstrzymanie się szerzy. Dlaczego ludzie tyją? Inaczej mówiąc, jaka jest przyczyna pierwotna tycia i otyłości? Na to pytanie odpowie Ci znany na całym świecie lekarz, który opracował program Kod otyłości. Obala on mit, że za otyłość odpowiada nadmierne spożycie kalorii. Gdyby to była prawda, wówczas rozwiązanie kwestii chudnięcia byłoby proste, czyli zmniejszyć spożycie kalorii.
Jakie są mechanizmy przybierania na wadze?
Nadwaga to nie problem jedynie estetyczny to główna przyczyna cukrzycy typu 2 i zespołu metabolicznego, które radykalnie podwyższają ryzyko zawału serca, udaru mózgu (wylewu), raka, nefropatii cukrzycowej, ślepoty, amputacji oraz neuropatii cukrzycowej i wielu innych problemów. W tej książce Autor prezentuje naukowy opis mechanizmów rządzących przybieraniem na wadze, a przede wszystkim sposoby wykorzystywania tej wiedzy w celu schudnięcia. Może ona stanowić Twoje źródło prostych i atrakcyjnych przepisów kulinarnych oraz planów żywieniowych, które ułatwią powrót do zdrowia.
Jak kontrolować poziom insuliny poznaj kod otyłości
W tej książce kucharskiej znajdziesz klucz do trwałego zapanowania nad masą ciała, którym jest kontrolowanie poziomu głównego hormonu za nią odpowiedzialnego, czyli insuliny. Musisz wiedzieć, że nie ma na to żadnych tabletek. Kontrolowanie poziomu insuliny wymaga zmian w sposobie odżywiania. Sprowadza się to do dwóch prostych czynników: jak bardzo wzrasta poziom insuliny po posiłku i jak długo się utrzymuje.
1. To, co jemy, decyduje o tym, jak bardzo wzrasta poziom insuliny.
2. To, kiedy jemy, decyduje o tym, jak długo ów wyższy poziom insuliny się utrzymuje.
Jaką dietę wybrać?
Większość diet skupia się jedynie na pierwszym czynniku, zaniedbując drugi. Nie można rozwiązać problemu, zajmując się tylko jego połową. Dlatego rozwiązaniem tym nie jest dieta niskokaloryczna ani niskotłuszczowa, ani wegetariańska, ani mięsna, ani nawet jakże potrzebna dieta niskowęglowodanowa. Jest nim natomiast dieta opracowana tak, aby obniżać poziom insuliny, ponieważ hormon ten jest fizjologicznym sygnalizatorem magazynowania tłuszczu. Chcąc ograniczyć ten proces, należy obniżyć poziom insuliny, a to można zrobić, stosując nawet dietę wysokowęglowodanową.
Naucz się kontrolować masę ciała stosując kod otyłości i przepisy
Najskuteczniejszym sposobem na kontrolowanie masy ciała jest połączenie diety utrzymującej niski poziom insuliny z odpowiednim czasem spożywania posiłków. Pozwalając organizmowi spędzać nieco czasu w trybie postu, wykorzystuje się energię zgromadzoną w trybie żywienia. Kod otyłości książka kucharska pomaga w prosty sposób to realizować. Zawarte w niej przepisy kulinarne pozwolą Ci kontrolować poziom insuliny w czasie posiłków, natomiast dodatek dostarczy wiedzy o tym, jak przeplatać smaczne posiłki z okresami postu.
Ta publikacja pomoże Ci znaleźć odpowiedzi na następujące pytania:
dlaczego tyjemy,
co jest przyczyną powstawania cukrzycy typu 2 i otyłości,
co jeść, aby schudnąć i uniknąć otyłości brzusznej,
jak jeść, aby nie odkładał się tłuszcz,
jak działa insulina główny hormon odpowiedzialny za tycie,
czy są skuteczne diety i jakie,
jak zaplanować posiłki i posty na 16, 24 i 36 godzin,
dlaczego gotowanie z doktorem Fungiem przynosi tak rewelacyjne efekty,
jak działa program dr. Funga Kod otyłości.
Dieta, która normuje poziom insuliny
Inne tego autora
Dlaczego świat stał się gruby?
Standardowa rada dla ludzi chcących stracić na wadze to Jedz mniej, ruszaj się więcej. Brzmi to bardzo logicznie. W takim razie, dlaczego nie działa? Być może, ludzie chcący schudnąć nie stosują się do tych zaleceń? Umysł tego pragnie, ale ciało jest słabe.
Autor doszedł do wniosku, że te wszystkie konwencjonalne porady są po prostu złe. A skoro tak jest, to całe postrzeganie otyłości jest błędne. A zatem, musimy zacząć od samego początku i spróbować dokładnie zroz...
37,57 zł
49,40 zł
Oszczędzasz: 11,83 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Czym jest dobre jedzenie?W tej książce nie znajdziesz wzmianek o ilości kalorii i węglowodanów. Natomiast dowiesz się, czym jest dobre jedzenie i zdrowe odżywianie: czymś naturalnym, nieprzetworzonym i zdrowym. Niektóre z tych produktów mogą mieć więcej lub mniej kalorii, inne mogą zawierać więcej - lub mniej - węglowodanów. Nie znaczy to jednak, że nie można się nimi cieszyć i wpływać na odchudzanie i oczyszczanie organizmu. Kluczem jest rozkoszowanie się naturalnymi, nieprzetworzonymi produ...
66,08 zł
89,80 zł
Oszczędzasz: 23,72 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Dlaczego świat stał się gruby?
Standardowa rada dla ludzi chcących stracić na wadze to Jedz mniej, ruszaj się więcej. Brzmi to bardzo logicznie. W takim razie, dlaczego nie działa? Być może, ludzie chcący schudnąć nie stosują się do tych zaleceń? Umysł tego pragnie, ale ciało jest słabe.
Autor doszedł do wniosku, że te wszystkie konwencjonalne porady są po prostu złe. A skoro tak jest, to całe postrzeganie otyłości jest błędne. A zatem, musimy zacząć od samego początku i spróbować dokładnie zroz...
51,23 zł
69,60 zł
Oszczędzasz: 18,37 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Wszystko, w co wierzyłeś w kwestii utraty wagi jest kłamstwem. Przybieranie na wadze i otyłość są wywoływane przez hormony. I tylko poprzez zrozumienie działania insuliny oraz oporności insulinowej możesz osiągnąć stały spadek masy ciała. Ta książka zmieni Twoje spojrzenie na prawidłowe odżywianie. Dowiesz się dlaczego diety nie działają i wreszcie poznasz program, dzięki któremu odzyskasz idealną wagę. Zdołasz ją zachować na zawsze i unikniesz efektu jojo. Zaczniesz samodzielnie kontrolować poz...
30,14 zł
44,40 zł
Oszczędzasz: 14,26 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Poznaj korzyści i zasady postu przerywanego
W książce znajdziesz zasady postu przerywanego i zupełnie nowe podejście do odchudzania i zdrowia. Podstawową metodą, którą opisują Autorzy, jest post przerywany. Być może szukałeś już wiadomości na temat zasad postu przerywanego lub rozmawiałeś z kimś, kto taki post stosował. Opinii na temat postu jest wiele. Niektórzy chcą zmienić sposób żywienia z powodów innych niż odchudzanie. Czy post może wyostrzyć umysł i zmniejszyć ryzyko zachorowania na rak...
47,54 zł
64,60 zł
Oszczędzasz: 17,06 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Jimmy Moore i doktor Jason Mung przedstawiają program, który zapewnia nie tylko szybką utratę masy ciała, ale także wpływa pozytywnie na nasze serce oraz pomaga w leczeniu cukrzycy typu 2 i profilaktyce nowotworów. Autorzy udowadniają, że post wcale nie oznacza chorobliwego głodzenia się i odmawiania sobie przyjemności płynącej z jedzenia, a jest wręcz jedną ze skutecznych form zdrowego odżywiania! Musi być jednak przeprowadzony w odpowiedni sposób. Książka zawiera cztery programy głodówek wraz ...
30,36 zł
49,90 zł
Oszczędzasz: 19,54 zł
Cena sugerowana przez wydawcę