Opis
Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem z dyni w maślance. Tradycyjne potrawy w nowej aranżacji bigos z ogórków, żur na zakwasie z kaszy gryczanej czy gołąbki w liściach jarmużu. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. I w dodatku naturalnie, zdrowo i smacznie.
Aleksander Baron charyzmatyczny szef kuchni znanej warszawskiej restauracji Solec 44. Pierwszą kiszonkę zrobił przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji i zaprasza nas do eksperymentów z przyzwyczajeniami polskiego podniebienia.
Aleksander Baron charyzmatyczny szef kuchni znanej warszawskiej restauracji Solec 44. Pierwszą kiszonkę zrobił przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji i zaprasza nas do eksperymentów z przyzwyczajeniami polskiego podniebienia.
Inne tego autora
Kiszonek i fermentacji" powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Czy masz ochotę na: Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem? Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci? Kiszone migdały? Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej? A może kiszoną Krwawą Mary? Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarant...
33,86 zł
49,90 zł
Oszczędzasz: 16,04 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Ozory wołowe z remulada z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, pieczone uszy wieprzowe To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron szef kuchni restauracjo-baru Solec 44. Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół czy tatara, a Pan Sandacz, czyli Dariusz Wolszczak, poleca między i...
58,81 zł
79,90 zł
Oszczędzasz: 21,09 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Tytuł Między wódką a zakąską wyjaśnia, o czym dzieło będzie; należy go rozumieć dosłownie i bez podtekstów. Bo wprawdzie wejść między wódkę a zakąskę (powiedzenie znane powszechnie w formie mniej cenzuralnej) oznacza m.in. wtrącenie się do czyjejś rozmowy w zgoła nieodpowiednim momencie, jednak Alex Baron wspólnie z Łukaszem Klesykiem, dziennikarzem kulinarnym i alkoholowym, felietonistą i redaktorem Magazynu Wino, nie zamierzają się tym specjalnie przejmować. ...
40,65 zł
59,90 zł
Oszczędzasz: 19,25 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem z dyni w maślance. Tradycyjne potrawy w nowej aranżacji bigos z ogórków, żur na zakwasie z kaszy gryczanej czy gołąbki w liściach jarmużu. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. I w dodatku naturalnie, zdrowo i smacznie.<BR>Aleksander Baron charyzmatyczny szef kuchni znanej warszawskiej restauracji Solec 44. Pierwszą kiszonkę z...
22,34 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 17,56 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Autor Kiszonek i fermentacji powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Czy masz ochotę na: Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem? Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci? Kiszone migdały? Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej? A może kiszoną Krwawą Mary? Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gw...
39,14 zł
69,90 zł
Oszczędzasz: 30,76 zł
Cena sugerowana przez wydawcę