Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Jemy zboża na śniadanie
-26%

Jemy zboża na śniadanie Smak i zdrowie

Katharina Gustavs

Wydawnictwo:Źródła Życia
Autor: Katharina Gustavs
Tłumacz:Dawid Kurz
Liczba stron: 64
Oprawa: miękka
Tytuł oryginału: Super Breakfast Creals
Seria wydawnicza: ZDROWIE Z NATURY
Język oryginału: angielski
Rok wydania w Polsce: 2012
Format: 16.0x21.5cm
ISBN: 9788362103249
EAN:9788362103249
Jemy zboża na śniadanie
Cena sugerowana przez wydawcę:
15,00
11,04
Oszczędzasz: 3,96

Opis

Od tysiącleci ludzie nie szczędzili czasu ni wysiłku, by zdobyć świeżo zmielone zboże. W dzisiejszych czasach w ofercie supermarketów znajdują się także produkty z pełnego przemiału, np. z kukurydzy czy owsa w postaci płatków śniadaniowych. Ale czy rzeczywiście są one pełnowartościowe? Otóż wiele z nich traci swoje wartości odżywcze, zanim jeszcze zdążymy je przygotować i zjeść. Wiele produktów jest też zjełczałych lub przetworzonych do tego stopnia, iż raczej przysparzają problemów zdrowotnych aniżeli korzyści. W przeciwieństwie do tych pokarmów świeżo zmielone pełne ziarno dostarcza naturalnego zestawu substancji odżywczych. Pod względem doskonałości naturalnego opakowania żaden owoc czy warzywo nie może się równać ze zbożem. Można je przechowywać przez długie miesiące i dopiero po jego otworzeniu (w procesie przetwarzania czy rafinowania) następuje utrata wartości odżywczych. Z tego względu najlepiej jest kupować zboża w pełnej postaci i mielić je na bieżąco w domu. Autorka opisuje, jak kupować, przechowywać i przygotowywać pełne ziarno, aby przyrządzić pyszne tradycyjne dania z różnych stron świata.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.