Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Japoński rok od kuchni
-26%

Japoński rok od kuchni

Anna Jassem , Aleksander Szojer

Wydawnictwo:Kirin
Autor: Anna Jassem , Aleksander Szojer
Liczba stron: 174
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2020
EAN:9788362945948
Japoński rok od kuchni
Cena sugerowana przez wydawcę:
49,90
36,72
Oszczędzasz: 13,18

Opis

Książka zabiera czytelnika w podróż po japońskich porach roku - ich charakterystycznych potrawach, zwyczajach, świętach. Każdej porze roku towarzyszą przepisy na japońskie dania, które są łatwe do realizacji w domu z wykorzystaniem sezonowych składników dostępnych w Polsce. Autorami przepisów są Japończycy prowadzący zajęcia kulinarne dla cudzoziemców w Europie i w Japonii, dzięki czemu są one dostosowane do realiów gotowania poza Japonią. Dzielą się również swoimi osobistymi historiami i przemyśleniami, dając tym samym wgląd w japońską psyche i codzienne życie w Kraju Kwitnącej Wiśni. Publikacji towarzyszą artystyczne zdjęcia japońskich pór roku, zwyczajów i potraw.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.