Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Jajko
-26%

Jajko

Katarzyna Pilitowska , Zofia Pilitowska

Wydawnictwo:Buchmann
Autor: Katarzyna Pilitowska , Zofia Pilitowska
Liczba stron: 192
Rok wydania w Polsce: 2018
Format: 19x24 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788328058385
Jajko
Cena sugerowana przez wydawcę:
39,99
29,64
Oszczędzasz: 10,35

Opis

Znakomite przepisy z jajkiem w roli głównej.
Jajko jakie jest, każdy widzi. Jak smakuje no właśnie, to wcale nie musi być oczywiste! Sposobów na jego podanie jest całe mnóstwo. Można próbować nietuzinkowo: na miękko z karmelem, w jajecznicy z kardamonem, z macą na słodko. Można też tradycyjnie: przygotować własny majonez, sos zabaione czy mousse au chocolat. Można, z duchem czasu, ukisić. Serio można? Tak! Jajko to podstawa w kuchni. Bez niego nie ma gęstych sosów i puszystych biszkoptów. Idealne na śniadanie, obiad, podwieczorek można je jeść cały czas nie zważając na porę dnia, czy roku.
Jajko to książka stworzona w hołdzie najstarszemu składnikowi świata. Napisana przez Kasię i Zosię Pilitowskie, mamę i córkę, właścicielki baru śniadaniowego, które doskonale wiedzą, jak wykluwają się najpyszniejsze przepisy. Inspirujące przepisy przeplatają się z opowieściami Kasi i Zosi Pilitowskich i ich krakowskich przyjaciół kucharzy i artystów, którzy dzielą się wspomnieniami z dzieciństwa i sekretnymi recepturami na najlepsze jajka na świecie. Jak się bowiem okazuje, każdy ma swój ulubiony smak. A jaki jest twój?

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.