Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Ekonomia gastronomia
-28%

Ekonomia gastronomia Jedz lepiej i wydawaj mniej

Allegra McEvedy , Paul Merrett

Wydawnictwo:Nasza Księgarnia (WNK)
Autor: Allegra McEvedy , Paul Merrett
Tłumacz:Anna Nowak
Liczba stron: 320
Oprawa: twarda
Seria wydawnicza: Poradniki
Język oryginału: angielski
Rok wydania w Polsce: 2012
Format: 19.5x25.0cm
ISBN: 9788310122902
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788310122902
Ekonomia gastronomia
Cena sugerowana przez wydawcę:
64,90
46,73
Oszczędzasz: 18,17

Opis

Najważniejsze zasady „Ekonomii gastronomii”: • Planujcie posiłki z wyprzedzeniem • Kupujcie mądrze i oszczędnie • Nie marnujcie jedzenia • Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posiłku • Róbcie dwa lub trzy posiłki z jednego • Dokonujcie najlepszych wyborów na zakupach • Z inwencją zamieniajcie resztki w nowe, ekscytujące dania • Zamrażajcie i przechowujcie jedzenie, żeby starczyło wam na dłużej.
W „Ekonomii gastronomii” chodzi o smaczniejsze jedzenie i mniejsze wydatki. Jej sekret to wybieranie możliwie najlepszych składników i ich optymalne wykorzystanie. Dzięki wielu smakowitym przepisom ten poradnik i książka kucharska w jednym pomoże wam w planowaniu i przywróci gotowaniu właściwe mu miejsce — w samym sercu rodzinnego życia. Jak z kilograma fasoli wyczarować obiady na cały tydzień i jeść jak królowa? Jak z resztek chleba zrobić deser, a z połówki zwiędłego kalafiora kolację? To lepsze niż partyjka sudoku! Dzięki Allegrze i Paulowi marnowanie jedzenia wyda wam się okropnie nudne.
Karolina Domagalska, dziennikarka, ekolożka

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.