Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początk.
-35%

Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początk.

Sergei Boutenko

Wydawnictwo:Vivante
Autor: Sergei Boutenko
Liczba stron: 272
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2016
Format: 14,5x20,5 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788365442468
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początk.
Cena sugerowana przez wydawcę:
49,90
32,41
Oszczędzasz: 17,49

Opis

Zbieractwo i wykorzystywanie do przygotowywania posiłków tego, co rośnie w naszych ogródkach, pobliskich lasach czy przy polnych ścieżkach, to nie tylko zdrowa, ale i smaczna pasja, która dodatkowo pomaga planecie, wpisując się w trend zero waste.
W tym bogato ilustrowanym przewodniku znajdziesz wszystkie wskazówki niezbędne do tego, aby zidentyfikować, zebrać i przyrządzić 60 jadalnych dzikich roślin, które rosną tuż niedaleko. Autor przedstawia podstawowe zasady bezpiecznego zbierania dzikiej żywności, omawia trujące rośliny, protokół identyfikacji jadalnych roślin oraz etykietę ich zbierania.
Znalazło się tu także 67 przepisów na niezwykle odżywcze zielone koktajle, sałatki, dressingi do sałatek, pasty, krakersy, dania główne, soki i słodycze, które przygotujesz z chwastów, jagód, korzonków i liści oferowanych przez inspirujący świat flory łąk, lasów i trawników.
Oszczędność pieniędzy, ekonomiczna samowystarczalność, zdrowszy tryb życia i niepowtarzalne doznania smakowe to tylko niektóre z trwałych korzyści wypływających z żywienia się lokalnymi dzikimi roślinami jadalnymi.
Zainspiruj się poszukiwaniami Siergeja Boutenko i odkryj, że twoje najbliższe podwórko jest pełne darmowego, zdrowego jedzenia!

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.