Szukaj Szukaj
SZKOŁA I EDUKACJAPodręczniki akademickieBiologia
Dziczyzna jako źródło żywności
-28%

Dziczyzna jako źródło żywności

Wydawnictwo:Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Liczba stron: 188
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 1997
Format: 17x24 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788309016867
Dziczyzna jako źródło żywności
Cena sugerowana przez wydawcę:
17,50
12,60
Oszczędzasz: 4,90

Opis

Książka zawiera następujące rozdziały:

Wstęp

Zwierzęta łowne, ich biologia, obecna liczebność i perspektywy

Podstawy prawne eksploatacji populacji zwierząt łownych w Polsce

Czasy ochronne i sezony polowań

Sposoby polowań

Poubojowe zabiegi w łowisku i ocena ubitej zwierzyny

Tusza i jej skład histochemiczny

Zwierzęta chronione

Ptaki łowne

Dzikie ptactwo z hodowli formowej

Zmiany poubojowe w tuszach w czasie magazynowania

Terminologia łowiecka


Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.