Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
53318400207KS
-24%

Drób czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki

Hanna Szymanderska

Wydawnictwo:Multico
Autor: Hanna Szymanderska
Tłumacz: Aleksander Pogorzelski
Liczba stron: 116
Oprawa: do publikacji dołączona płyta CD
Seria wydawnicza: KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ
Rok wydania w Polsce: 2011
Format: 11.5x16.5cm
ISBN: 9788370738716
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788370738716
Drób czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki
Cena sugerowana przez wydawcę:
42,00
31,92
Oszczędzasz: 10,08

Opis

Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej. W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa. „Drób” to ósmy tom piętnastotomowej serii. Dowiesz się z niego m.in.: * co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso, * czym się różni drób faszerowany od nadziewanego, * po co, czym i jak szpikować drób przed pieczeniem, * skąd pochodzą kotlety Pożarskiego, * jak usunąć kości z kaczki.


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.